ADO Den Haag speelt – vooral na rust – matige partij tegen Genk O23

ADO Den Haag heeft nog één week te gaan richting competitiestart, uit tegen De Graafschop. Het is niet te hopen dat de ploeg van Darije Kalezic volgende week vrijdag in Doetinchem net zo speelt als in de tweede helft tegen Genk O23. De bezoekers waren zeker zoveel in balbezit, maar ADO Den Haag wist zich nauwelijks grote kansen te scheppen. Het duel ging – na een succesvolle Open Dag – uit als een nachtkaars. Voor rust werd er nog wel driemaal gescoord: 3-0.  

Tekst: Ton Beije       |       Foto’s: Eric de Wit

ADO Den Haag pakte wel een 3-0 winst, maar zal zich dit duel toch niet lang heugen. In de basisformatie was een plaats ingeruimd achterin voor Daryl Werker. Hij nam de plaats in van Kursad Sürmeli, die afgelopen week tegen Sparta wel aan de wedstrijd mocht beginnen.

ADO Den Haag ging overigens wel goed van start. De eerste mogelijkheid was voor Malik Sellouki, maar zijn inzet werd geblokt. De gastheren waren wel meer in balbezit, maar wisten aanvankelijk niet echt gevaarlijk te worden. Na achttien minuten spelen kwam ADO Den Haag op voorsprong. Dhoraso Klas nam op de rechterflank een vrije trap en de meegekomen centrale verdediger Matteo Waem was attent en gaf Genk-doelman Mike Penders het nakijken: 1-0.

Tien minuten later wist de formatie van Kalezic de marge te verdubbelen. Verdediger Henri Koudossou kwam goed door over rechts en zijn voorzet op maat kwam bij Sacha Komljenovic terecht, die via de grond raak kopte: 2-0. Bijna was Genk O23 nog dicht bij een treffer, maar doelman Hugo Wentges kwam tijdig zijn doel uit en pakte de bal van een Belgische schoen. Even later had hij weinig moeite met een bal die van flinke afstand op doel werd geschoten. ADO Den Haag bleef ook in het laatste kwartier voor rust de bovenliggende partij, maar kwam moeizaam tot echte kansen. Toch werd er voor de pauze nog een doelpunt aan het totaal toegevoegd. In de voorlaatste minuut nam Dhoraso Klas een corner en bij de tweede paal kwam de bal bij Matteo Waem, die knap met de borst aannam, de bal controleerde en hard uithaalde: 3-0.

Trainer Kalezic bracht in de pauze geen wijzigingen aan in zijn team. Na rust kwam de jonge Belgische ploeg beter uit de startblokken. Een kansje was er nog voor Henk Veerman, maar na een trekbal vanaf de rechtervleugel kon hij net niet bij de bal. Diezelfde Veerman probeerde het nog met en schot van afstand, maar doelman Penders bokste de bal tot hoekschop. Verder was het uiterst pover wat ADO Den Haag in het tweede bedrijf liet zien. Kalezic wisselde vervolgens twee spelers. Kursad Sürmeli en Rafael Struick kwamen binnen de lijn en Robyn Esajas en Daryl Werker zochten de dug-out op.

Genk O23 liet zich na rust ook regelmatig voor het Haagse doel zien, zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voor het begin van het Haagse Kwartiertje was Henk Veerman nog bijna succesvol, maar doelman Penders redde met de voet. Kalezic wissel in de laatste tien minuten nog twee keer. Eerst maakte Komljenovic plaats voor Calvin Gustina en even later werd Malik Sellouki afgelost door Elijah Velland. Het bleef echter uiterst matig wat ADO Den Haag in de tweede helft het publiek voorschotelde. In de 3-0 stand kwam dan ook geen verandering meer.

Opstelling ADO Den Haag

Wentges; Absalem, Werker (69. Sürmeli), Waem, Koudossou; Asante, Klas, Komljenovic (79. Gustina); Sellouki (82. Velland), Veerman en R. Esajas (69. Struick)

 

 

Lees verder