Oefenvoetbal: TOGB en RKAVV zijn weer stuk wijzer

Op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs, werkten TOGB en RKAVV in de aanloop naar de seizoenstart een oefenduel af. Beide trainers probeerden gedurende het duel verschillende systemen uit, rouleerden flink en gunden veel spelers minuten om ritme op te doen.

Tekst: Ron Fruining

De bezoekers namen in de eerste helft het initiatief en wisten tweemaal het net te vinden. Yani Bouras (foto) scoorde in een tijdsbestek van drie minuten twee keer (35e en 38e minuut). De formatie van trainer Peter Klomp ging met deze comfortabele voorsprong rusten.

Vroeg in de tweede helft wist de formatie van Jonathan Jonk, de nieuwe trainer bij TOGB, de achterstand in vijf minuten ongedaan te maken. Guus Steerneman tekende met alweer zijn vierde treffer deze voorbereiding, voor de 1-2 en routinier Jay Zandbergen bracht TOGB naast de Leidschendammers: 2-2.

Komende dinsdag speelt TOGB de volgende oefenwedstrijd. In Katwijk wacht op sportpark de Krom kampioen Katwijk. RKAVV treedt dinsdag op eigen veld aan tegen ADO Den Haag O21 (20.00 uur). Zaterdag 12 augustus reist de formatie van Jonk af naar Spakenburg waar IJsselmeervogels in de voorronde van de TOTO-KNVB-beker de tegenstander is. De aftrap op sportpark De Westmaat is om 15.00 uur.

Lees verder