Oefenvoetbal: DHC start oefenreeks met drie verschillende periodes

Hoewel het rekenkundig gezien onmogelijk is, wilden de nieuwe DHC-trainers – Wim Baggerman en Burak Uyar – de oefenreeks starten met drie periodes van ieder 45 minuten. Dit om zo veel mogelijk verschillende spelers op het veld te kunnen beoordelen. Aan de Brasserskade trad Zwarte Pijl uit Rotterdam aan, dat ook met veel spelers was gekomen. DHC trad aan met drie totaal verschillende elftallen, die ieder dus 45 minuten speelden.

Tekst: Wicher Schreuders        |      Foto’s: Franca Dobbe

Het eerste deel bleek achteraf gezien het meest aantrekkelijke deel te zijn. DHC ging goed van start en creëerde gedurende dit wedstrijddeel kans op kans. Met name de voorwaartsen Le-shawn Lisse en Giovalli Serbony waren diverse keren dicht bij een doelpunt, maar het was steeds de Zwarte Pijl-doelman die redding bracht en enkele andere keren ging de bal ongelukkigerwijs over of naast het vijandelijke doel. Na negentien minuten werd de opkomende DHC-middenvelder Quinten van Zweden op onreglementaire wijze ten val gebracht, wat de uitstekend leidende 20-jarige scheidsrechter Jasper Langerak (Papendrecht) naar de stip deed wijzen. Van Zweden voltrok zelf het vonnis feilloos: 1-0. Kort voor het einde van dit wedstrijddeel kende arbiter Langerak terecht ook aan Zwarte Pijl een strafschop toe, maar DHC-goalie Oussama Zayzaoui keerde de ingeschoten bal keurig. Hierdoor sloot DHC dit deel met een 1-0 zege af.

In het tweede deel van dit drieluik bleken de vervolgens aantredende elf DHC-ers onwennig in hun onderlinge samenspel. Het leek ook wel een stuk tammer en langzamer te gaan dan in het eerste deel. Dit leidde ertoe dat geleidelijk aan Zwarte Pijl de overhand kreeg. DHC kwam weinig meer bij het andere doel, maar de Rotterdammers kwamen steeds meer bij het door DHC te verdedigen doel. Ongeveer halverwege dit tweede gedeelte leidde dit kort achter elkaar tot twee doelpunten van de gasten. Het eerste doelpunt uit een nu wel gescoorde strafschop, de tweede uit de rebound na een hoekschop. Daarmee was het 0-2 in dit tweede deel van het drieluik, waarin DHC de mindere was van haar tegenstanders. De treffers van Zwarte Pijl kwamen van Moreno Marengo en Dario Lara Olaya.

In het slotakkoord van de wedstrijd trad weer een volgend DHC-team aan in het veld, waarin de thuisclub weer minimaal gelijkwaardig was aan de – ook weer volop gewisselde – tegenstanders. Ondanks goede mogelijkheden voor met name Sergio Calor (op de lat en redding keeper) en Nathan Prosetiko (lob net over) bleven doelpunten uit. Aangezien de Rotterdammers niet gevaarlijk werden, bleef het in dit bedrijf 0-0.

Via 1-0, 0-2 en 0-0 telde het scorebord op tot 1-2, maar niemand die daar ook maar enig belang aan hechtte. De DHC-trainers Baggerman en Uyar hadden gedurende drie speelhelften een heleboel verschillende spelers aan het werk gezien. Ze waren hierdoor al een hoop wijzer geworden, maar ze zijn hiermee nog lang niet uitgepuzzeld. Ze hebben op dit moment, met een nu zeer grote hoeveelheid selectiespelers, de puzzel om hieruit de best functionerende teams samen te stellen. Gelukkig staan er naast een hele serie trainingen ook nog veel oefenwedstrijden op het programma in de komende weken. Pas daarna begint het echt.

 

 

Lees verder