Oefenvoetbal: Quick wint van Nuenen tijdens trainingskamp

Dit weekend heeft Quick een trainingskamp belegd in Brabant met het eerste team en de Onder 23. Haast traditioneel wordt hierbij tegen Nuenen gespeeld en Quick bleek hierbij de sterkste te zijn. 

Tekst: Marcel de Kler

De Haantjes beginnen altijd wat later aan de voorbereiding, maar de spelers staan dan wel te trappelen om weer te mogen beginnen. Ook nu is een grote groep naar Brabant getogen en speelde eerst de Onder 23 tegen de leeftijdsgenoten van Nuenen. In een leuke wedstrijd kwamen de gastheren eerst op een 3-1 voorsprong, maar wist Quick uiteindelijk nog langszij te komen en was 3-3 de eindstand. Alle treffers kwamen op naam van Jeppe Koster.

Hoofdmachten

Hierna speelden de hoofdmachten tegen elkaar. Nuenen speelt slechts één niveau lager dan Quick en hierdoor zijn het jaarlijks leuke potjes tussen beide clubs. Ook deze middag was het weer een boeiende wedstrijd, al was het krachtsverschil wel te merken.

Vanaf het begin van de wedstrijd, die drie maal dertig minuten duurde, liet Quick zien de tegenstander fel op te willen jagen.  Met verzorgd voetbal werd zelf de aanval gezocht en als team de tegenstander op de huid gezeten bij balverlies. In het eerste blok werd uiteindelijk een verschil gemaakt door Emre Bilgi. Na een fraaie aanval kwam Erben Lemmers over de flank door en had hij een puntgave voorzet in huis. Bilgi kwam voor zijn tegenstander en kopte de 0-1 fraai tegen de touwen.

Onberispelijk

Quick zette hierna door en kwam nog binnen het eerste half uur spelen op 0-2. Na een sterke actie werd Joshua Emegha binnen de beruchte lijnen onderuitgehaald en dit leverde een strafschop op. Deze werd door Emegha zelf genomen en onberispelijk binnengeschoten. Hierna werd er vooral door beide trainers flink gewisseld. Nuenen kon er af en toe gevaarlijk door komen, maar echt grote kansen bleven uit. De defensie van de Haantjes wilde duidelijk haar doel schoonhouden. Voorin was met name Quick wel een stuk dreigender. Met de fraaiste treffer van de middag werd dit door Thomas van Haaften onderstreept. Hij promoveerde een mooie voorzet van Chris van Eck tot doelpunt na een hele fraaie omhaal: 0-3.

Scherp

In het laatste deel van de wedstrijd golfde het spel wat meer op en neer. Waar Nuenen best een doelpunt had verdiend, bleef het uit dankzij scherp verdedigen. Met een vierde treffer van de middag werd het verschil in het laatste deel nog onderstreept. Na een vlotte aanval stapte Jeppe Koster slim over de bal en liet Ferdi Ekenci zo de bal binnen tikken voor de 0-4.

Een mooie wedstrijd dus voor de Haantjes, die de oefenperiode zo goed begonnen zijn. Al duurt deze periode niet heel lang, want alleen komende week wordt nog geoefend tegen Scheveningen, op het IM Cees IJspelder-toernooi op DUNO. Volgende week zondag is al de eerste officiële wedstrijd, als in de eerste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi uit tegen Westlandia wordt gespeeld.

Lees verder