Het zit Maurice Steijn nog niet mee bij Ajax

Maurice Steijn (foto) zit bij Ajax nog altijd te wachten op topversterkingen. In zijn laatste oefenwedstrijd, een week voor de competitiestart, ging de Hagenaar met zijn ploeg met 3-1 onderuit in Duitsland tegen Borussia Dortmund.

Ajax verloor met 3-1 en dat betekende dat de Amsterdammers voor de derde maal op rij drie tegentreffers moesten incasseren. En dat hadden er meer kunnen zijn, maar in de eerste helft was doelman Geronimo Rulli goed op dreef en voorkwam zeker enkele doelpunten. Toch moest hij al na vijf minuten spelen de bal uit het doel halen toen Emre Can, de aanvoerder van Borussia, de 1-0 had aangetekend. De vreugde aan Duitse zijde was van korte duur, want vlak erna scoorde Brian Brobbey alweer de gelijkmaker: 1-1.

Debutanten

Het veldspel van Ajax oogde voor rust niet slecht, maar mocht doelman Rulli dankbaar zijn, dat de thuisploeg al niet op voorsprong kwam. In de tweede helft was het voor Ajax – met een debuterende Kroaat Jakov Medic – af en toe billenknijpen. Voor Borussia Dortmund scoorde de nieuwkomer Felix Nmecha nog twee keer: 3-1. Bij Ajax mochten ook nog Carlos Borges in de aanval en doelman Diant Ramaj minuten maken. Maurice Steijn en zijn ploeg lijken dus – met een mogelijk vertrek van Edson Alvarez en Mohammed Kudus op komst – nog zeker niet klaar voor de competitieouverture tegen sc Heracles.

Vertrouwen

Toch is Steijn zelf optimistisch gestemd, zo liet hij na afloop aan Ziggo Sport weten: ,,Ik haal vertrouwen uit het creëren van de kansen. We zetten goed druk, dwingen hen een paar keer tot fouten. Je ziet een team staan dat knokt voor elkaar, met interactie met het publiek. Dan kan het alleen maar beter. Wij gaan in ieder geval vol vertrouwen richting de competitie, dat hebben we vandaag denk ik weer bewezen.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder