Excelsior Maassluis versterkt zich met Gaultiér Overman

Excelsior Maassluis heeft met het aantrekken van voormalig jeugdspeler Gaultiér Overman (foto) opnieuw een speler met een verleden bij de club in de arm genomen. De linksbenige vleugelverdediger tekent op Sportpark Dijkpolder een overeenkomst voor de duur van twee jaar tot medio 2025.

Overman (22) doorliep tot de zomer van 2017 de gehele jeugdopleiding van Excelsior Maassluis en maakte vervolgens de overstap naar het hoogste jeugdteam van FC Dordrecht. Het jaar daarop debuteerde Overman in de Keuken Kampioen Divisie en volgde er een transfer naar Sparta Rotterdam. In Rotterdam-West speelde de verdediger vooral zijn wedstrijden in Jong Sparta, maar heeft hij bij het eerste elftal toch tweemaal mogen invallen tijdens een wedstrijden in de Eredivisie. Overman gaat dit seizoen bij Excelsior Maassluis spelen met rugnummer vijf.

Drive

Vincent van den Berg, Technisch Manager van Excelsior Maassluis, is content dat Overman per direct aan de selectie kan worden toegevoegd. ,,Met het aantrekken van Gaultiér halen we wederom een speler in huis die een groot deel van zijn jeugdopleiding bij de club heeft genoten en zodoende terugkeert naar zijn vertrouwde omgeving. Dit is waar wij als club voor staan en wat tevens een groot compliment naar onze jeugdopleiding is, die ontzettend veel talentvolle spelers opleidt. Gaultiér is een fysiek sterke linksback met een grote drive die ook aanvallend iets kan toevoegen aan ons spel.”

Ervaring

,,Ik ben erg blij om weer bij de club terug te keren waar het voor mij allemaal is begonnen’’, zegt Overman in een eerste reactie over zijn overstap naar Excelsior Maassluis op de clubsite. ,,Ik hoop met de ervaring die ik in het profvoetbal heb opgedaan belangrijk voor het team te zijn en mijn medespelers te kunnen helpen. Ik kan niet wachten om mijzelf aan het publiek te laten zien en hoop dat iedereen graag naar ons komt kijken dit seizoen.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder