Oefenvoetbal: Verlies voor FC ’s-Gravenzande tegen Excelsior Rotterdam O21

Na een aantal trainingen stond voor FC ’s-Gravenzande de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21 op het programma ter voorbereiding op het seizoen 2023-2024. Van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen was vernomen dat zijn spelersgroep voor een deel zal bestaan uit spelers van de eerste elftalselectie. Bram Sommeling, Twan van Meerten en Rick Boers ontbraken deze avond bij FC ’s-Gravenzande. Zij speelden mee met het Westlands Elftal.

Tekst: Jan Hoogenraad        |     Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande speelde een aardige eerste helft en gaf, zeker het eerste kwartier, goed partij. Dat leverde een kans op voor Jordi Klepke om de score te openen, maar zijn inzet ging helaas voor de thuisploeg naast. Voor het doel van FC ’s-Gravenzande leek Siebe Schiemann de eerste treffer binnen te schieten, maar de lat voorkwam dat in de elfde minuut. Vervolgens was Stijn Middendorp gevaarlijk voor de Rotterdammers, maar doelman Jurrian Jouvenaar greep goed in. Na een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Uit een hoekschop van Yordi Klepke kopte Sil van Ooijen de bal achter Ivar Geneugelijk: 1-0. Na een overtreding van doelman Jouvenaar op Derensili Sanches Fernandez in het strafschopgebied ging de bal op de stip en benutte Richie Omorrowa de penalty: 1-1. Hierna was het Excelsior Rotterdam dat de betere mogelijkheden kreeg. Mike van Duinen schoot over, Stijn Middendorp naast, Derensili Sanches Fernandez zag zijn inzet uit een voorzet vanaf links gestopt worden en Kymani Nedd schoot over. Het was wachten op de voorsprong voor de Rotterdammers en die kwam er ook toen Mike van Duinen in de 35e minuut raak schoot uit een voorzet van Noah Naujoks 1-2. Op slag van rust nog een prima mogelijkheid voor Excelsior, maar op aangeven van Kymani Nedd mikte Stijn Middendorp naast.

In de tweede helft, zoals vaak gebruikelijk in oefenwedstrijden, weer de nodige wissels in het elftal van FC ’s-Gravenzande. Maar ook nu gaf de thuisploeg goed partij en liet soms aardige combinaties zien, maar echte kansen bleven uit. Excelsior Rotterdam was net even wat sneller en behendiger aan de bal. Drie spelers van de gastploeg stonden klaar om een voorzet van Kymani Nedd af te ronden, maar allen konden net niet het laatste tikje geven. Een inzet van Derensili Sanches Fernandez bleef zonder resultaat en werd door doelman Edgar Leerdam prima gestopt. Maar de 1-3 stand kwam er uiteindelijk toch in de 69e minuut toen een voorzet vanaf de linkerkant goed werd binnengeschoten door Noah Naujoks. Hij herhaalde dat in de 82e minuut, wederom uit een voorzet vanaf links: 1-4. In de 87e minuut wist FC ’s-Gravenzande toch nog wat terug te doen via Kilian Berkhout, die in tweede instantie raak kon schieten en de eindstand op 2-4 bepaalde.

Zeker geen onaardige eerste wedstrijd in de voorbereiding naar de start van de competitie op zaterdag 26 augustus. Zaterdag de tweede wedstrijd, uit tegen SHO. Voor degenen, die de wedstrijd willen bezoeken, de Heinenoordtunnel is afgesloten, dus men zal een stukje moeten omrijden.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Tyler Mulder, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Angelo Zwirs, Roy van Beek, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Yordi Klepke, Jouke Kok, Kilian Berkhout, Koen Petit dit de la Roche, Thierry Wortelboer, Yuri Westhoff, Casper Zwaanswijk, Koen Groenewegen, Frank Broos, Bas Sommeling, Patrick Fonseca, Edgar Leerdam

Spelersgroep Excelsior Rotterdam:
Ivar Geneugelijk, Stan Klaver, Ronan Olivacce, Siem de Moes, Kymani Nedd, Siebe Schiemann, Derensili Sanches Fernandez, Stijn Middendorp, Richie Omorrowa, Noah Naujoks, Mike van Duinen, Rayvian Job, Jose Almeida dos Reis, Tijn Stehman, Valentijn Zandbergen.

Lees verder