DUNO-toernooi: Scheveningen weer te sterk voor Quick

Op het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO stond een echte kraker op het programma. Tweede divisionist Scheveningen tegen het één divisie lager spelende Quick. In juni stond de twee clubs in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup ook tegenover elkaar. Toen was Scheveningen ruim de winnaar. Ook nu trok de formatie van trainer John Blok aan het langste einde: 3-1.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het was een duel dat in een hoog tempo werd gespeeld. De spelers van beide partijen wilden zich van hun goede kant laten zien. In tegenstelling tot de eerste toernooiavond was het nu druilerig weer, waardoor er toch minder toeschouwers waren dan waar de organisatie op had gerekend.

In het eerste bedrijf verschenen beide teams regelmatig voor het vijandelijke doel, maar echt gevaarlijk werd het nog niet. Na een half uur spelen mocht Scheveningen net buiten de zestien van Quick een vrije trap nemen. Natuurlijk ging Jari de Jong achter de bal staan en hij liet de bal in één keer in de bovenhoek verdwijnen buiten bereik van Quick-goalie Patrick Zunderdorp: 1-0.  Met die stand gingen de teams ook de rust in.

Scheveningen kwam sterk uit de startblokken na de doelwisseling. Al na twee minuten bereikte een knappe dieptepass de op snelheid liggende Michael de Niet, die de uit zijn doel gekomen Zunderdorp probeerde te verschalken met een lob, maar de bal verdween naast het Quick-doel. Na tien minuten was het toch raak voor de Scheveningers. Virgil Tjin Asjoe ging goed door naar binnenkomend vanaf de linkerflank en schoot diagonaal de bal in de touwen: 2-0.

Naarmate de tweede helft vorderde was merkbaar dat Scheveningen al wat meer trainingsarbeid heeft verricht. Elf minuten voor tijd deed bij Scheveningen ook nieuwkomer Delano Gouda nog een duit in het zakje en verraste doelman Zunderdorp met een knappe tegendraadse kopbal: 3-0. Quick kreeg ook loon naar werken, want een minuut na de 3-0 werd de spreekwoordelijke eer gered. Ferdi Ekinci was de schutter bij de Haantjes. Quick mag zondag aanstaande op De Hoge Bomen in Naaldwijk aantreden in de eerste kwalificatieronde voor de grote KNVB-beker bij gastheer Westlandia (14.00 uur). Scheveningen komt dan weer in actie op het DUNO-toernooi. De ploeg van John Blok treedt dan, al om 11.00 uur, aan tegen Vierde Divisionist HBS.

Lees verder