PGS/Vogel-toernooi: GDA verrast met 3-2 zege op DHC

Op de openingsavond van het IM Leen van Mastrigt toernooi van PGS/Vogel trad DHC aan tegen GDA. DHC opende goed, maar keek verrassend bij rust tegen een effectief GDA tegen een 3-0 achterstand aan. Het werd na rust uiteindelijk nog 3-2.

Tekst: Wicher Schreuders

Onder leiding van scheidsrechter Antonio Gomes begon DHC voortvarend aan de wedstrijd, waarbij GDA in die beginfase voortdurend naar achteren werd gedwongen. De groen-zwarten bleken echter niet scherp in de afwerking. GDA was dat zeer zeker wel, want al bij de eerste keer dat het bij het DHC-doel in de buurt kwam, was het raak. Een van achteren hoog aangespeelde bal werd door Steven de Ruiter ongeveer op de strafschopstip uitstekend aangenomen, waarna hij na de draai en twee kapbewegingen DHC-doelman Oussama Zayzaoui kansloos liet: 1-0.

Strafschop

Vervolgens trok DHC weer volop ten aanval, soms met best aardig en verzorgd voetbal, maar zonder echt kansrijk te worden. Na twintig minuten raakte GDA eerst de lat en een minuut later deed een handsbal van DHC-er Helder do Rosario arbiter Gomes terecht naar de stip wijzen. GDA-aanvoerder Dennis Lubout (foto) zorgde vervolgens gedecideerd voor de 2-0. De aanvalsgolven van DHC waren er nog wel, maar langzamerhand werd juist GDA steeds sterker, vooral via de levensgevaarlijke Steven de Ruiter, zonder dat dit direct tot meer doelpunten leidde. Na dik een half uur bracht GDA-er Bradley Schoenmakers de bal van ver vanaf de zijkant in het strafschopgebied, waar de bal nog net werd geraakt door Jordy Taal, waardoor DHC-doelman Zayzaoui wederom kansloos was: 3-0. Een verrassende tussenstand en dat nog voor de doelwisseling. GDA was duidelijk scherper in de duels en effectiever, wat die tussenstand verklaarde.

Fanatieker

Na de rust trad DHC met een op veel plaatsen gewijzigd team aan, terwijl in de loop van de tweede helft nog volop werd verder werd gewisseld. De groen-zwarten waren na de doelwisseling duidelijk veel actiever en fanatieker in de duels, wat een voortdurend veldoverwicht opleverde, waardoor GDA nauwelijks meer bij DHC’s invaller-doelman Oualid Hammich kwam. Na achttien minuten leidde dit tot een doeltreffende verre kopbal van Youri Thorig. Doelpogingen van Le-Shawn Lisse, Serkan Tuzlacik en de jarige Dominique Ahahanzo stuitten op de GDA-verdediging of gingen buiten de palen. Na 32 minuten spelen werd een goede voorzet van Sinan Ocal bij de tweede paal doeltreffend afgerond door Emir Teze, waarmee het 3-2 was. Het aandringen van DHC in de daaropvolgende minuten leidde niet tot de gelijkmaker, terwijl in de counter zelfs GDA nog even gevaarlijk werd. Al met al kwam het eindsignaal met een verrassende 3-2 zege van GDA.

 

Lees verder