Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen maatje te groot voor OH Leuven

Het vrouwenteam van ADO Den Haag speelde haar tweede oefenduel in de voorbereiding op de competitie. Nu was in het Brabantse Bavel het Belgische OH Leuven de tegenstander.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De selectie van OH Leuven is al wat langer bezig in de voorbereiding, terwijl het dus voor de Haagse vrouwen pas het tweede oefenduel was. Het eerste oefenduel van ADO Den Haag Vrouwen werd afgelopen vrijdag met ruime cijfers gewonnen van het Amerikaanse Southwestern University.

ADO Den Haag Vrouwen ging tegen OH Leuven goed van start en kwam na negentien minuten spelen aan de leiding door een treffer van Daniëlle Noordermeer: 0-1. Nog voor de pauze wist de ploeg van de trainers Stephan Vos en Alex Scholte de marge te verdubbelen. Nu was Lobke Loonen de maakster van het doelpunt: 0-2.

In de tweede helft waren de doelpunten duur. OH Leuven slaag er in dit duel niet eenmaal in het Haagse net te vinden, terwijl ADO Den Haag Vrouwen dat nog één keer lukte in het tweede bedrijf. Eén minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was Nikki IJzerman trefzeker: 0-3.

Lees verder