ADO Den Haag voegt Levi Schwiebbe als nieuwe assistent-trainer toe aan eerste selectie

ADO Den Haag heeft Levi Schwiebbe toegevoegd aan de technische staf. Schwiebbe wordt, naast Regillio Vrede, de nieuwe assistent-trainer van het eerste team van ADO Den Haag.

Schwiebbe, geboren op 13 september 1986, kent de club als geen ander. Hij doorliep alle jeugdelftallen van ADO Den Haag en debuteerde in het seizoen 2005-2006 in het eerste elftal. Schwiebbe groeide uit tot een vaste waarde en was tot 2009 op het Haagse middenveld te bewonderen. In 2014 besloot hij zijn profcarrière af te sluiten en de overstap naar het amateurvoetbal te maken. Zeven seizoenen lang kwam Schwiebbe uit voor Scheveningen, waarna hij definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing en besloot om zich volledig te gaan focussen op zijn trainerscarrière. Sinds 2021 is Schwiebbe weer terug in Haagse dienst. Zo vervulde hij de afgelopen seizoenen verschillende rollen binnen de jeugdopleiding van ADO Den Haag: hoofdtrainer van de O15 en O16 en assistent-trainer van de O18 en Jong ADO Den Haag. Sinds afgelopen zomer is hij officieel betrokken bij het eerste elftal.

Joris Mathijsen over de aanstelling van Schwiebbe als nieuwe assistent-trainer: ,,Levi is sinds de voorbereiding betrokken geweest bij het eerste team. Het is een man van de club, ligt goed in de groep en heeft de afgelopen maanden laten zien dat zijn trainerskwaliteiten complementair zijn aan de huidige kwaliteiten en persoonlijkheden binnen de technische staf.”

Schwiebbe zelf over zijn aanstelling: ,,Ik ben dankbaar en blij dat ik deel uit mag maken van de technische staf en mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling en prestaties van het eerste team.” Hij kijkt positief terug op de afgelopen twee maanden als onderdeel van de nieuwgevormde staf.

Nieuwe trainer O17

Als gevolg van de aanstelling van Schwiebbe gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer op De Aftrap voor ADO Den Haag O17.

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder