Coventry City bevestigt transfer Gustavo Hamer naar Sheffield United

De kogel is definitief door de kerk: Coventry City heeft Leidenaar Gustavo Hamer (foto) voor zeventien miljoen euro aan Sheffield United verkocht. De middenvelder die zijn opleiding bij ADO en Feyenoord kreeg, heeft een vierjarig contract getekend bij de Premier League Blades.

Tekst: Peter Petit

In de lokale krant Coventry Telegraph reageert Hamer als volgt op zijn lang verwachte transfer. ,,Ik kan het nog steeds niet geloven, spelen in de Premier League is de droom van elke kleine jongen en ga het nu dus met Sheffield United, een enorme club, doen. Ik heb hier eerder met Coventry gespeeld en ik herinner me het nummer als de spelers naar buiten komen, het is geweldig, opwindend.” In een verklaring laat het management van de Championship, die Hamer in 2020 aantrok, weten dat de transfer rond is en dat Hamer zich inmiddels bij Sheffield United heeft aangemeld.

Percentge

PEC Zwolle, de laatste club waar Hamer in Nederland voor uitkwam na Feyenoord en FC Dordrecht, ontvangt een doorverkooppercentage van naar verluidt drie miljoen euro. Afgelopen seizoen scoorde de bij de Coventry-supporters enorm geliefde rechtervleugelverdediger negen treffers en was hij goed voor tien assists. Met zijn nu oude club Coventry was hij één strafschop verwijderd van een plaats in de Premier League.

Lees verder