Oefenvoetbal: DSO onderuit bij Tweede Divisionist Rijnsburgse Boys

Op sportpark Middelmors speelde Vierde Divisionist DSO tegen Rijnsburgse Boys. De gastheren spelen al jaren in de Tweede Divisie en wisten vorig seizoen op een tweede plaats te eindigen. Voor Rijnsburgse Boys begint de competitie volgende week met een wedstrijd tegen Kozakken Boys. Voor DSO een prima tegenstander als voorbereiding op haar start van de competitie.

Tekst & foto’s: Cor Spruijt

Het was niet gek dat vooral in het begin van de wedstrijd Rijnsburgse Boys het meeste balbezit had. DSO liet zich inzakken en probeerde vooral via de counter gevaarlijk te worden. Omdat Rijnsburgse Boys in een te laag tempo speelde en vooral de laatste pass vaak slordig was, hield DSO redelijk eenvoudig stand. Natuurlijk waren er kansen voor Rijnsburgse Boys, maar doelman Sven Wolsheimer hield zijn doel tot de rust schoon. DSO kreeg via de counter vlak voor het rustsignaal een prima kans via Faissal Zefri. Zijn schot ging over het doel van doelman Wesley Zonneveld.

In de tweede helft voerde Rijnsburgse Boys het tempo op. Doelman Wolsheimer kreeg het druk, maar wist schoten van Steff van Rooijen en Nino Klaver nog eenvoudig te stoppen. Bij een één-tegen-één situatie had de doelman geluk dat Rijnsburg-speler Furhgill Zeldenrust de bal langs de – voor de thuisploeg – verkeerde kant van de paal schoot. In de 58e minuut van de wedstrijd was het dan toch raak. Furhill Zeldenrust rondde een prima aanval van dichtbij af: 1-0. Dezelfde Zeldenrust maakte er in de 63e minuut 2-0 van. Dani van der Moot bracht in de 65e minuut de 3-0 op het scorebord. In zeven minuten tilde Rijnsburgse Boys de stand van 0-0 naar 3-0.

DSO kon er niet veel tegenoverstellen. Een schot van invaller Joep Roovers recht in de handen van doelman Zonneveld was het enige gevaar. Vlak voor tijd scoorde Mitchi Huijsman de 4-0 voor Rijnsburgse Boys. Toch kan DSO terugkijken op een nuttige oefenwedstrijd. Vooral in de eerste helft speelde het uiterst geconcentreerd en stond het goed compact. Trainer Dennis Olman zal vooral daar tevreden over zijn.

Lees verder