DUNO-toernooi: Die Haghe weet eigen aanhang niet te vermaken

Tijdens het weer prima georganiseerde IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO zou Die Haghe aantreden tegen Quick 1, maar wegens bekerverplichtingen van dat team werd Quick O23 de tegenstander. Maar ook dat bleek voor de Ockenburghers geen gemakkelijke tegenstander.

Tekst: Wim van de Graaf             |       Foto’s: Alex Pronk

En het begon nog hoopvol voor de zwart-witten. Na vijf minuten spelen legde de ijverige Alvin Kimu Ngoy goed af op de inlopende Mike de Graaf, maar zijn schot ging nipt naast het doel van de jonge Haantjes. Acht minuten later zette Jelle Halsema een goede aanval op. Hij kreeg de bal via de snelle Nicky Linnenbank weer terug, maar ook zijn schot ging pal naast de paal. Geheel tegen de spelverhouding in kon een Quick-speler na ruim een kwartier spelen alleen op doelman Justin van Look afstormen die met een listig lobje werd verschalkt: 0-1.

In een verder gelijkopgaande, maar zeer matige wedstrijd kabbelde het richting de thee of frisdrank toen een Quicker in duidelijke buitenspelpositie de bal kon afleggen op een niet buitenspel staande medespeler, die rustig de bal in het Die Haghe-net deponeerde. Protesten hielpen niet dus werd de rust met een 0-2 stand opgezocht.

De vele Die Haghe-supporters gingen bij aanvang van de tweede helft er eens goed voor staan, want na de best leuke wedstrijd van afgelopen dinsdag moesten de mannen van trainer Marcel Koning het nu wel recht gaan zetten. Met vijf invallers moest het tij gekeerd worden, maar dit pakte anders uit. Er werd nog minder gevoetbald en ook Quick deed een stapje terug. Wel kreeg Blnd Ahmed na negen minuten een goede kans (naast) en in de 58e minuut was er weer een mogelijkheid voor Quick, maar doelman Justin van Look maakte het schot onschadelijk. Het restant van de wedstrijd was van beide kanten het aankijken niet waard en vlak voor tijd was er zowaar een kans voor blauwhemden, maar ook nu redde de Die Haghe-doelman.

Voor Die Haghe was het een wedstrijd als leermoment in de voorbereiding. Dinsdag speelt Die Haghe op het eigen I.M. Kees de Groot toernooi tegen HBS en zal het uit een ander vaatje moeten tappen om de Kraaien goed tegenstand te kunnen bieden. De voorbereiding is pas een week oud, dus zal het alleen maar beter gaan.

Lees verder