DUNO-toernooi: Scheveningen en HBS houden elkaar in evenwicht

Op het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO troffen zaterdagochtend om elf uur Scheveningen en HBS elkaar. Na een 1-0 voorsprong voor HBS bij rust, eindigde het duel uiteindelijk onbeslist: 1-1. Voor beide teams waren er kansen om de volle buit binnen te halen.

Tekst: Ton Beije         |     Foto’s: Aad van der Knaap

BIJ HBS staakte – uit voorzorg – Sieb Verheul de warming-up. Ondanks het vroege tijdstip waren er al aardig wat toeschouwers present op de Haagse Dynamiek. In de eerste helft was de eerste echte kans voor HBS. Kihami Da Costa kwam er knap langs op links, maar zijn voorzet – die perfect was – werd matig verwerkt door Koen Starrenburg. Daarna stond Sem Reuser nog geheel vrij, maar hij werd over het hoofd gezien.

Ook Scheveningen kreeg een goede kans via Michael de Niet, maar HBS-doelman Luc Vurens hield zijn doel schoon. Zes minuten voor rust kreeg HBS op een positie net buiten de zestien een vrije trap te nemen, die echter knap werd gepareerd door Scheveningen-goalie Sven van der Maaten. Een minuut later was de Scheveningse doelman echter toch geslagen door een knappe treffer in de bovenhoek van HBS-er Ebi Broug: 1-0. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor Scheveningen, maar de bal verdween naast het doel.

De tweede helft was slechts twee minuten oud, toen Scheveningen alweer langszij wist te komen. Na een afgeketste vrije trap, kwam de bal op rechts bij Barry Rog terecht. Zijn harde schot werd in eerste instantie gestopt door doelman Luc Vurens, maar in de rebound was Kevin Niéto-Gomez wel succesvol voor de ploeg van trainer John Blok: 1-1. Vlak daarna weer een mogelijkheid voor de ‘Schollekoppen’, maar Paul Andrei Nistor kogelde de bal over en naast het doel van HBS.

Met officieel nog twaalf minuten op de klok kreeg Scheveningen dé kans om de leiding te nemen. Nistor bediende op links Ruben Koorndijk met een sluw passje, zijn voorzet langs de grond was ook perfect, maar in inkomende Barry Rog gleed de bal naast in plaats van in het HBS-doel. Op slag van tijd aan de andere kant nog een kans voor HBS, maar in de stand kwam geen wijziging meer. De toernooiwinst was daarmee voor Scheveningen verkeken, want HBS scoorde dit toernooi één treffer meer.

Lees verder