Oefenvoetbal: RKAVV pakt kleine winst op VELO

Het was te merken dat RKAVV (Vierde Divisie) al veel meer trainingsuren (drie weken) in de benen heeft en ook meer oefenwedstrijden (vier) heeft gespeeld. VELO heeft vier trainingen achter de rug en het was de eerste oefenwedstrijd. Het was dan ook een verdienste van VELO, dat RKAVV slechts met 2-0 deze wedstrijd wist te winnen.

Tekst: Louis de Letter

Bij VELO nog enkele vakantiegangers en in de basis vijf spelers (Benjamin el Amrani, Rens de Vries, Irshan Jagbandhan, Rick Das en Joey Kouters) van vorig seizoen. Trainer Kevin van der Geest kan gaan bouwen aan nagenoeg een nieuw elftal. Met Deniz Pamuk (foto) in het doel werd het team aangevuld met Sietze Fidom (vorig seizoen al eens ingevallen), Manz Djoeneri (O23), Ryan Korsuize (O23) en nieuwkomers Aimen Said en Dominique Aries.

Handsbal

RKAVV liet de bal beter rondgaan, maar doelpogingen van Remco Overdevest en Nick Gardenier bleven zonder resultaat. Irshan Jagbandhan moest al snel het veld verlaten en werd vervangen door nieuwkomer Emiel Rours. VELO kon aanvallend nog geen echte vuist maken, maar wist toch wel enkele kansen te creëren. Een voorzet van Dominique Aries, diep gestuurd door Rick Das, werd op tijd weggewerkt voordat Aimen Said kon afronden. Het was het laatste wapenfeit van Rick Das, die werd vervangen door Rens van Paasen. Na een ongelukkige handsbal van Emiel Rours kwam RKAVV vlak voor rust op voorsprong via een benutte strafschop van Xavier Akinrinbola: 1-0. Op slag van rust toch nog twee mogelijkheden voor VELO, maar een inzet van Benjamin el Amrani, op aangeven van Dominique Aries, ging voorlangs en een actie van Aimen Said werd voortijdig in de kiem gesmoord.

Druk

In de tweede helft, met Jason Vis (O23) in het doel voor Deniz Pamuk, wist RKAVV de score te verhogen via een tweede doelpunt van Xavier Akinrinbola. VELO was dicht bij de aansluitende treffer, maar de kopbal van Aimen Said werd gestopt door RKAVV-doelman Mike ten Kroode. Ook RKAVV kreeg kansen maar VELO-doelman Jason Vis tikte een inzet van Nick Gardenier bekwaam over de lat en Job Rijkens zag zijn schot ruim over het doel gaan. Beide trainers gaven alle wisselspelers nog de kans om zich te laten zien, maar ondanks de druk van RKAVV bleef VELO overeind en kwam er in de stand geen verandering meer.

 

Lees verder