Oefenvoetbal: RKDEO in doelpuntrijk duel langs Sportclub Monster

Kersverse eersteklasser RKDEO bond in een oefenduel de strijd aan Sportclub Monster dat afgelopen seizoen overtuigend kampioen werd in derde klasse. De Nootdorpers bouwden een ruime voorsprong op maar zagen de Westlanders nog twee treffers produceren in de slotfase van de wedstrijd.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het duel ving aan met een minuut stilte in verband met het overlijden van RKDEO-clubicoon Hans van Kippersluis. In de vierde minuut opende RKDEO al de score. Andy Sarpong omspeelde de keeper van sc Monster en kon in het open doel scoren: 1-0. Een kleine twintig minuten later kreeg RKDEO opnieuw een mooie kans. Thomas Aangenendt kwam via de linkerkant op en speelde met een wippertje Achraf el Jaouhari aan. De bal werd doorgekopt en voor het doel schoot Andy Sarpong tegen de lat.

Tien minuten voor de rust leverde een voorzet van Olaf Kramer een treffer van Jazz Vermeer op. De bal ging via de keeper het doel in: 2-0. Vijf minuten later was het 3-0. Tommy Simonis schoot een bal van Olaf Kramer van een afstand van twintig meter in de rechterbenedenhoek.

Na de doelwisseling brachten beide teams tien nieuwe spelers in. Alleen de keepers bleven staan. In de 52e minuut kreeg RKDEO een strafschop na het vloeren van Hozan Hussaini. Jack Doorschodt zag zijn inzet gestopt worden door de keeper van de formatie uit Monster. Met nog twintig minuten te spelen viel de 4-0. Een aanval van Sven van Noppen ging via de keeper terug het veld in. In de rebound werd het schot van Hussaini afgemaakt door Dylan Boapeah.

In de 72e werd sc Monster-speler Kirill Slutsky – ex-HVC’10 – ongelukkigerwijze aangetikt door Tomas Prieto. De scheidsrechter wees terecht naar de stip. Slutsky nam de strafschop zelf en schoot de 4-1 binnen. Kort daarna zag Slutsky een bal op het dak van het doel belanden. Met nog zeven minuten te spelen omzeilde Vince Franken rechtsback Youni de Bruin en ontweek een inglijdende Hozan Hussaini. Franken schoot de bal vanaf de achterlijn in de verre hoek binnen: 4-2.

 

Lees verder