PGS/Vogel-toernooi: Gastheer PGS/Vogel en DHC sluiten af met gelijkspel

Op de slotmiddag van het IM Leen van Mastrigt-toernooi van PGS/Vogel trad de organiserende thuisclub aan tegen DHC. Eerder afgelopen week had PGS/Vogel met 1-1 gelijk gespeeld tegen Vredenburch, terwijl DHC met 3-2 had verloren van GDA. In een teruggekeerde heerlijke zomerzon traden nu PGS/Vogel en DHC op het natuurgrasveld aan onder leiding van scheidsrechter Ed Pieterman.

Tekst: Wicher Schreuders

In het eerste bedrijf had DHC een duidelijke veldmeerderheid, maar mede door het wat hoge gras waren veel passes te kort en onnauwkeurig. PGS/Vogel slaagde er nogal eens in om de bal te onderscheppen, maar kwam zelf in die fase nauwelijks aan aanvallen toe. DHC bereikte wel veelvuldig het andere doel, maar ook nu stond het vizier niet op scherp. Pas na 28 minuten kwam het eerste doelpunt op het scorebord. Een goede dieptepass van Sinan Ocal bereikte Giovalli Serbony (foto) die met slechts één keer raken de bal zeer fraai hoog over de uitgekomen PGS/Vogel-doelman in het doel plaatste: 0-1. DHC bleef hierna aandringen, maar de thuisclub hield stand. Pas in de slotminuut van de eerste helft kwam PGS/Vogel een keer bij het DHC-doel, maar de bal ging naast.

Strijdlust

Na de doelwisseling en de nodige wissels kantelde het spelbeeld. PGS/Vogel wist met veel strijdlust veelvuldig de bal te veroveren. Na ruim een kwartier spelen trok de thuisclub ook steeds meer ten aanval. Dit leidde tot twee doelpunten, beide uit spelhervattingen. Na negentien minuten werd een hoekschop vanaf de linkerkant in het drukke centrum ingekopt door Danny Geerman: 1-1. Na precies een half uur mocht Danny Plugge aan de rechterkant van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die hij verrassenderwijs hoog in de korte hoek plaatste, waarna de bal via de handen van DHC-doelman Oualid Hammich en de binnenkant van de paal in het doel belandde: 2-1. DHC herpakte zich hierna, want het wilde niet verliezen. Na 37 minuten spelen bereikte Emir Teze de diepgaande Le-Shawn Lisse, die de doelman omspeelde en vervolgens eenvoudig de 2-2 binnenschoot. In de slotminuut was het opnieuw Lisse die – nu na aangeven van Stefan Moreira – doel trof, maar scheidsrechter Pieterman nam het vlagsignaal van de PGS/Vogel-grensrechter over. Daarmee werd het geen 2-3, maar bleef het 2-2.

Tevreden

PGS/Vogel leek terecht tevreden met het behaalde 2-2 gelijkspel, terwijl men de DHC-trainers weer wat wijzer waren geworden. Een nuttige wedstrijd voor beide teams, in een heerlijk zonnetje. En nog een aantal weken oefenvoetbal te gaan.

Lees verder