PGS/Vogel-toernooi: GDA verliest tweede duel in voorbereiding

GDA speelde zaterdag het tweede duel op het IM Leen van Mastrigt Toernooi van PGS/Vogel. In deze wedstrijd troffen de Madestein-bewoners het Scheveningse Duindorp sv. Na een 1-1 ruststand trokken de Scheveningers met 1-4 aan het langste eind.

Foto’s: Wil aan de Wiel

Deze duidelijke uitslag gaf overigens de verhouding op het veld geenszins weer. Alleen de slotfase was GDA zeer zeker de mindere, maar bij een vroege 1-0 voorsprong, Tony van der Linden schoot een hoekschop van Nick Selier in een keer binnen, kreeg captain Dennis Lubout de mogelijkheid om GDA vanaf elf meter op 2-0 te zetten, maar de oud-gediende schoot ruim naast. Het fysiek spelende Duindorp sv had het in die eerste helft heel lastig met een veel bewegelijker GDA. De Loosduiners kregen een aantal kansen, maar het vizier stond niet echt op scherp. Daarentegen kwamen de Duindorpers door een mooi afstandsschot op gelijke hoogte: 1-1

Tijdens de rust wisselde GDA-trainer Robin den Dulk – net als in de wedstrijd tegen DHC – veel spelers en ook lopende de tweede helft kregen steeds meer spelers van de selectie speelminuten, wat de wedstrijd aan Loosduinse kant er niet beter op maakte. In een snelle counter, waarin een overtalsituatie simpel uitgespeeld diende te worden, schoot Brian Bloemink hoog over het Duindorp-doel. Jeroen Mantel kreeg luttele minuten later een dot van een kans om GDA op een 2-1 voorsprong te zetten, maar de Scheveningse gelegenheidskeeper Fransisco Fens kwam bij de één op één als winnaar uit de bus.  In de counter die volgde scoorden de Scheveningers wel en kwamen op een 1-2 voorsprong. Vanaf die minuut nam Duindorp sv geheel het initiatief en liep uit naar een op dat moment terechte 1-4 uitslag.

De volgende wedstrijd van GDA wordt gespeeld op het sv Houtwijk-toernooi en wel op dinsdag 15 augustus. Tegenstander is dan om 20.00 uur Haagse Hout op het Rijnveld sportpark, de thuishaven van sv Houtwijk.

Lees verder