Pierre van Hooijdonk ‘onder vuur na uitlatingen over Maurice Steijn

Pierre van Hooijdonk, analist bij Studio Voetbal, moet van Ajax-trainer Maurice Steijn (foto, Orange Pictures)) afstand doen van de uitspraken die hij deed in het TV-programma van afgelopen zondag, aldus De Telegraaf.

De Haagse trainer heeft Van Hooijdonk gesommeerd zijn uitspraken, waarin hij Steijn beticht tijdens zijn periode bij NAC Breda van ’duistere deals met zaakwaarnemers’ terug te nemen. Voetbaladvocaat Jan Kabalt heeft inmiddels een brief verzonden waarin staat dat Van Hooijdonk zijn uitspraken moet rectificeren op de site van de NOS én tijdens Studio Voetbal. Doet Van Hooijdonk dat niet, dan zal dit in een kortgeding alsnog geëist worden. Van Hooijdonk leeft al langer in onmin met Steijn, omdat de Hagenaar tijdens zijn periode bij NAC de zoon van Van Hooijdonk niet vast opstelde in het basisteam van de Bredase club.

Reactie

Ook de NOS is inmiddels met een reactie gekomen: ,,Iedere uitzending wordt nabesproken. De uitzending van afgelopen zondag wordt momenteel geëvalueerd. Het is niet de eerste uitzending van het seizoen waar we op gehoopt hadden: Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven. Het is wel belangrijk dat de meningen onderbouwd worden. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende gebeurd. Dat is onderdeel van de evaluatie.”

In de voetbalwereld worden de uitspraken van van Hooijdonk veroordeeld. Johan Derksen liet weten het ‘onder de gordel’ te vinden en ook oud-speler Andy van der Meijde en Chef voetbal van De Telegraaf, Valentijn Driessen, was dezelfde mening toegedaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Valentijn Driessen
Lees verder