FC Zoetermeer tekent Partnercub Convenant met ADO Den Haag

Maandagavond heeft FC Zoetermeer de goede samenwerking met ADO Den Haag bekrachtigd door middel van het ondertekenen van het Partnerclub Convenant. FC Zoetermeer was al Netwerkpartner, maar ADO Den Haag heeft gemeend de samenwerking te intensiveren. Hierdoor wordt FC Zoetermeer officieel Partnerclub van de BVO uit Den Haag.

De ondertekening van het convenant brengt een aantal mooie samenwerkingen met zich mee. Waar talenten van FC Zoetermeer de afgelopen seizoenen al regelmatig een officiële stage aangeboden kregen, wordt FC Zoetermeer nu ook standaard uitgenodigd bij alle toernooien die worden georganiseerd door ADO Den Haag. Ook worden er structureel oefenwedstrijden georganiseerd. Deze maand al zullen bijvoorbeeld de O11, O13, O14, O15, O16, O17 en O18 wedstrijden spelen tegen ADO Den Haag op De Aftrap in Den Haag.

Ballenjongens 

Nog een mooi voorbeeld van het partnerschap is dat aanstaande vrijdagavond de spelers van FC Zoetermeer O15 ballenjongen mogen zijn bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC. ,,Wij zijn zeer blij met FC Zoetermeer als Partnerclub”, aldus Huub van Beuzekom tijdens de ondertekening van de verbeterde samenwerking afgelopen maandagavond. ,,FC Zoetermeer laat al een paar jaar zien dat ze niet alleen het selectievoetbal serieus nemen, maar ook de recreatieafdeling, uiteindelijk het grootste deel van de vereniging. De balans die FC Zoetermeer daarin zoekt is een voorbeeld voor vele andere verenigingen. Er wordt veel naar de selectiegroepen gekeken, maar het plezier bij de recreatieve teams is groot en dus wordt er ook veel voor deze teams gedaan.”

 Balans

Peter Lieffering vult namens Voetbalzaken FC Zoetermeer aan: ,,Het klopt dat bij iedere voetbalvereniging vooral de selectieteams in de spotlights staan, maar wij hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een goede balans daarin. Is er een seizoen niet genoeg kwaliteit dan slaan we gewoon over. Het moeten hebben van een selectieteam is geen must, laat die jongens en meisjes dan maar gewoon lekker met plezier voetballen, dat is veel belangrijker.”

ADO Den Haag is van mening dat het bij amateurverenigingen niet alleen om selecties moet draaien en je beide afdelingen nodig hebt om een bloeiende vereniging te kunnen zijn. Lieffering vervolgt: ,,FC Zoetermeer is in een paar jaar tijd van 660 naar meer dan 1000 leden gegroeid en dat zegt wel wat.”

Nog een mooi concreet voorbeeld van de samenwerking is het feit dat ADO Den Haag 150 spelertjes uit de O7 tot en met de O13 samen met begeleiding uitnodigt om aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijd op zondag 3 september aanstaande om 16.45 uur tegen Jong AZ.

 

Lees verder