Die Haghe-toernooi: Gastheer strijdbaar ten onder tegen HBS

Op het eigen IM Kees de Groot-toernooi speelde Die Haghe een redelijk goede wedstrijd tegen HBS dat zo sportief was als vervanger voor Vitesse Delft aan te treden. De Kraaien bleken toch een maatje te groot, maar Die Haghe zit pas in het eerste deel van haar voorbereiding.

Tekst: Wim van de Graaf        |     Foto’s: Aad van der Knaap

De eerste fase van de wedstrijd was geheel voor HBS dat snel en verzorgd voetbal op de mat legde. Die Haghe probeerde zich aan dit niveau aan te passen en zich onder de druk uit te voetballen. Dat kostte tijd en was een hele kluif, maar behalve een goed schot van een HBS’er dat goed werd verwerkt door Die Haghe doelman Jordi Haneveld (ex-HBS) kwamen de Kraaien in de eerste helft niet. Zo was de ruststand een voor de thuisploeg knappe 0-0.

Na rust kregen weer andere spelers de broodnodige speelminuten en na drie minuten was daar ineens de 0-1 voor HBS. Het was Koen Starrenburg die het zwart-witte net deed bollen. Na achttien minuten leek Die Haghe zowaar gelijk te gaan maken, maar de neutrale assistent-scheidsrechter stak daar een stokje voor. Een minuut later was het echter 0-2 toen Manuel Francisco frank en vrij na een strakke voorzet de bal wist binnen te schieten.

Weer een minuut later leverde Peter de Kleer een scherpe voorzet af die door een HBS-er in eigen doel werd geschoten. En zo stond het ineens 1-2. Na weer een goede redding van de Die Haghe-doelman was het twaalf minuten voor tijd toch weer raak voor de Kraaien. En weer stond Manuel Francisco ongedekt op de juiste plek om van dichtbij de 1-3 binnen te schieten.

Vlak voor tijd was er nog een veelbelovende aanval van Die Haghe, maar de bal belandde uiteindelijk in de armen van de HBS-goalie. Ook goalie Jordi Haneveld hield bij de hierop volgende aanval zijn doel schoon, waardoor HBS met 1-3 een terechte overwinning op gastheer Die Haghe boekte.

Zaterdag speelt Die Haghe op dit selectietoernooi tegen eersteklasser BVCB, de ploeg van trainer Dick Boereboom, aanvang: 14.30 uur.

Lees verder