Nieuwenhoorn-toernooi: FC ’s-Gravenzande op de valreep gelijk tegen Brielle

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande op het Zilveren Hoorn Toernooi bij competitiegenoot vv Nieuwenhoorn. Tegenstander was vv Brielle. Vorig seizoen was dit tijdens het toernooi ook de eerste tegenstander en werd nipt met 1-2 verloren. Toen was het een mix van het eerste en tweede team van FC ’s-Gravenzande, omdat ook werd deelgenomen aan het Polanentoernooi bij SC Monster. Maar dit jaar kon de technische staf zich volledig richten op dit toernooi.

Tekst: Jan Hoogenraad

Maar liefst 21 spelers van FC ’s-Gravenzande maakten hun opwachting in Nieuwenhoorn en zij kregen allemaal speelminuten, op één na, want Rick Boers speelde als enige de volle negentig minuten. De mannen uit Brielle gingen fel van start en waren enkele malen gevaarlijk voor het ’s-Gravenzandse doel de eerste tien minuten, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Gaandeweg de wedstrijd kwam FC ’s-Gravenzande wat meer in haar spel, had ook meer balbezit, maar zoals ook al aangegeven in het verslag van afgelopen zaterdag, niemand wist een gaatje te vinden in de defensie van Brielle om het af te ronden.

Uitbraak

Nu moet ook gezegd worden, dat Brielle zich bij de aanvallen van de ’s-Gravenzanders massaal terugtrok rond het eigen strafschopgebied. Toch kwam Brielle bij een snelle uitbraak in de 24e minuut op voorsprong. Een inzet van Jordy Braber werd eerst nog door Jurrian Jouvenaar gepareerd, maar in de rebound was het Kevin van la Parra die alsnog raak schoot: 1-0. Twee minuten later raakte Jouvenaar geblesseerd en moest vervangen worden door Edgar Leerdam (foto). In de slotfase toch nog mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande. Dat leverde alleen maar drie hoekschoppen op en geen doelpunten. Ook een inzet van Kilian Berkhout bleef zonder resultaat, via de verdediging alleen maar een hoekschop. Voor Brielle was in de blessuretijd van de eerste helft Kevin van la Parra nog kansrijk, maar hij wist niet te scoren.

Hoofdrol

Ook in de tweede helft had FC ’s-Gravenzande veel meer balbezit, maar daar win je natuurlijk geen wedstrijd mee. Edgar Leerdam had dan ook een ’makkie’ en hoefde nauwelijks in actie te komen. Een keer op een inzet van Koen Botterhuis, maar die schoot hoog over. Voor FC ’s-Gravenzande was Rick Boers in de 55e minuut kansrijk, maar via de verdediging van Brielle werd het een hoekschop. Yuri Westhoff deed ook nog een poging in de 68e minuut, maar dat bleef zonder resultaat, evenals een inzet van Roy van Beek die door doelman Deshney Hoornweg werd gestopt. De wedstrijd leek dan ook in een overwinning te eindigen voor de mannen uit Brielle, maar toen ineens, diep in blessuretijd, stond daar ineens doelman Edgar Leerdam in het zestienmetergebied van Brielle. Hij was op het matig verlichte veld naar voren geslopen en stond op de juiste plaats en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

Penalty’s

Omdat er toch een winnaar uit deze wedstrijd moest komen moesten penalty’s de beslissing brengen. Roy van Beek, Twan van Meerten, Rick Boers en Yuri Westhoff schoten allemaal raak, doelman Edgar Leerdam schoot tegen de paal. Maar hij maakte dit ruimschoots goed door twee penalty’s van Brielle te stoppen en kwam FC ’s-Gravenzande toch nog als winnaar uit de bus.

Spelersgroep

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande bestond uit: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Pascal Broch, Roy Vermolen, Kilian Berkhout, Bram Sommeling, Angelo Zwirs, Frank Broos, Patrick Fonseca, Sil van Ooijen Yordi Klepke, Koen Petit dit de la Roche, Timo Ploemen, Casper Zwaanswijk, Bas Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Stefan Bruin, Roy van Beek, Nick Ruigrok, Edgar Leerdam

 

 

Lees verder