Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen schiet halve dozijn vol tegen Ter Leede

Een maand voor de competitiestart blijft ADO Den Haag Vrouwen lekker op schot.  Op bezoek bij Ter Leede troffen de Haagse schutters woensdag zes keer de roos, na een 0-2 voorsprong bij rust.

Foto’s: Eric de Wit

Met de teruggekeerde WK- en EK-gangers Barbara Lorsheyd en Louise van Oosten was de Haagse selectie weer op sterkte. De start van het team in Sassenheim was echter ongebruikelijk terughoudend. De thuisclub had al twee hoekschoppen afgedwongen, vóór het eerste Haagse gevaar. Een voorzet van Jill van den Ende ging net voorlangs en Anne van Egmond vond na een geslaagde poort geen medespeelster. Laura Dankelman dwong met een vinnige uithaal een eerste redding van de doelvrouw af. Halverwege de eerste helft combineerden Vanessa Susanna en Manon van Raay zich door het Sassenheimer verdedigingshart. Na een sleep langs de goalie had Van Raay geen moeite het net te vinden: 0-1. Nog geen minuut later voorkwam de paal een verdubbeling van de score door Van Egmond. Weggestuurd door Dankelman vuurde Nikki IJzerman nog eens rakelings naast. Kort voor het rustsignaal draaide Susanna na een pass van Bo Vonk behendig weg van haar opponente en liftte de bal beheerst in de hoek: 0-2.

Na de pauze gaven de gasten direct flink gas. Binnen tien minuten leverde dat drie treffers op. Van Raay kapte zich in de zone van de waarheid vrij en bracht de stand op 0-3. IJzerman retourneerde een onderschepte achterbal linea recta in de hoek. En op aangeven van Dankelman voltooide Van Raay met het hoofd haar tweede hattrick van de voorbereiding: 0-5.

Voor het laatste half uur bracht het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte nog negen invalsters in het veld, onder wie Louise van Oosten. Daniëllle Noordermeer kogelde uit een vrije trap over en zag een kopbal uit een corner van Kayra Nelemans gestopt worden. Lakeesha Eijken mikte op aangeven van Van Oosten juist naast. Voordat het voor de tweede maal uitvallen van het licht de scheidsrechter noopte voor de laatste maal te fluiten, eindigde een uithaal van Dankelman op aangeven van June Burgers wel in de uiterste hoek: 0-6.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Grimmius – Vonk (58. Burgers), Pijnacker Hordijk (58. Noordermeer), Stoop (58. Raaijmakers), Van den Ende (58. Nelemans) – Glotzbach (58. Van der Wal), Dankelman – Van Egmond (58. Van Oosten), Susanna (58. Loonen), Van Raay (58. Viehoff), IJzerman (58. Eijken)

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder