NOS Jeugdjournaal naar RVC Celeritas voor reportage WK vrouwenvoetbal

Het NOS Jeugdjournaal rukt zondag uit naar de kantine van RVC Celeritas aan de Schaapweg in Rijswijk. De reden van dit bezoek is om een reportage te maken van de finale van het WK vrouwenvoetbal, waar met name het optreden van Engeland met grote interesse zal worden gevolgd.

Tekst: Peter Petit

Immers, de hoofdcoach van Engeland, Sarina Wiegman (foto), kwam in haar jeugd ooit voor Celeritas uit en daarom vindt het bestuur van de vereniging het extra leuk om deze eindstrijd tegen Spanje samen te beleven. Celeritas rekent zeker ook op de komst van de vriendinnen met wie Sarina Wiegman samen speelde en nog steeds lid zijn van de oorspronkelijk Haagse vereniging.

Dat de 53-jarige Wiegman ooit de rood-gele kleuren van Celeritas droeg levert de ploeg wereldwijd de nodige publiciteit op. Na het Europees Kampioenschap in Engeland in 2022 kwam een verslaggever van de Sunday Times bij Celeritas op de koffie. Bij de club die als eerste in het Nederlandse voetbal in 1980 de KNVB-beker bij de vrouwen won, leeft ook het idee om met de meisjesafdeling een toernooi met als hoofdprijs de Sarina Wiegman Cup te organiseren. De WK finale met Sarina Wiegman als hoofdcoach van Engeland, dat het opneemt tegen Spanje, begint om 12.00 uur.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder