Warming-up Derde Divisie: Opbouw nieuw Quick heeft tijd nodig

Traditioneel heeft de selectie van Quick een korte voorbereiding op het seizoen. Wel was er een trainingskamp in het eerste weekend van augustus in Brabant. Afgelopen zondag werd voor de TOTO KNVB-beker met 3-1 verloren van Westlandia, dat een divisie lager speelt. Komende zaterdag start Quick om 18.00 uur de competitie tegen het Zeeuwse HSV Hoek.

Tekst: Pieter Donath

De gemeente Hoek ligt vlakbij Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen.  HSV Hoek speelde vorig seizoen in de zaterdag Derde Divisie en eindigde op de negende plaats met 50 punten. Quick had in de zondag Derde Divisie 49 punten en eindigde ook op de negende plaats. Trainer Paul van der Zwaan zei na de verloren wedstrijd in de eerste voorronde van de TOTO KNVB beker bij Westlandia, dat hij geschrokken was over het spel. Hij dacht dat zijn jonge ploeg verder was in het vormingsproces.

Klus

In het vorige seizoen zijn al diverse jeugdspelers ingepast, maar Issac Dijkhuizen en Enoch George vertrokken naar ADO Den Haag en Mohamed Oukhattou naar PEC Zwolle. Nu Frank van der Heiden en Steven de Kruif gestopt zijn wacht de ervaren trainer Paul van der Zwaan de zware klus om een nieuw team op te bouwen. Veel eigen jeugd zal moeten worden ingepast naast onder meer de ervaren Rachid Bouyaouzan, Jaap Fischer, Pepijn van Swieten de Blom, doelman Patrick Zunderdorp en de op het oude nest teruggekeerde Enzo Huntink (foto) (Jodan Boys). Ook nieuw bij Quick zijn Muhammet Keskin (TAC’90), Ricky van Mierlo (VELO), Dante Roethof (ADO Den Haag) en Abdul Sango (Cambuur Leeuwarden). Na de wedstrijd tegen Westlandia stelde Paul van der Zwaan dat er voldoende kwaliteit is, maar dat stabiliteit in het vormingsproces nog moet blijken. In de eerste helft tegen Scheveningen, verloren met 3-1, vond hij dat er prima werd gespeeld, maar na Westlandia was hij geschrokken.

Speeldag

Toch moet Quick komende zaterdag ‘aan de bak’. Waarschijnlijk met vijf of zes andere spelers dan waarmee op 28 mei jl. tegen TOGB (4-1 winst) het seizoen werd afgesloten. Het was een wedstrijd waarin een periodetitel kon worden gewonnen. Het mocht niet zo zijn, waardoor het seizoen abrupt eindigde. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ voor een vernieuwd Quick tegen HSV Hoek, dat na een busrit van 150 km ook goed wil starten. Hopelijk weten veel toeschouwers op de voor hen vreemde speeldag (en tijd) de weg te vinden naar Nieuw Hanenburg.

Lees verder