Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Spakenburg een pittige, maar ook mooie uitdaging”

Scheveningen kan gelijk flink aan de bak in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Op Houtrust is Spakenburg te gast. Een relatief korte voorbereiding voor de ploeg, die nog een lang vorig seizoen kende, met medio juni de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi, overigens wel gewonnen door Scheveningen. Zaterdag klint om 14.30 uur het beginsignaal.

Tekst: Ton Beije   

Is John Blok (foto) blij dat de strijd om de punten weer gaat beginnen, of had hij liever nog een wat langere voorbereidingstijd gehad. Blok: ,,Als trainer had ik nog wel even willen hebben, maar eigenlijk merk je aan alles dat spelers klaar zijn met wedstrijden waar geen punten verdiend kunnen worden. Fysiek moeten ze dan nog wel stappen maken, maar mentaal is iedereen wel weer aan de competitie toe.”

Hersteltijd

En hoe staat zijn ploeg ervoor? ,,Doordat we pas laat de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup speelden, was een voorbereiding in twee delen niet mogelijk. Spelers zijn hierdoor wel wat frisser, maar het geeft toch ook wat problemen met minder hersteltijd voor kleine blessures, die er eigenlijk altijd zijn in een voorbereiding. Ik denk dat we nog wel een week of twee hadden kunnen gebruiken.”

Blok kijkt met gemengde gevoelens terug op de oefenperiode. Hij: ,,Omdat we niet heel veel mutaties hebben, zag je al regelmatig bepaalde automatismen terug. Natuurlijk was het de ene keer wat beter dan de andere, maar dat hoort ook bij een voorbereiding. Toch is er ook een gevoel van teleurstelling over de flinke blessures van Gautam Kalpoe en Lorenzo van Kleef. Gelukkig staat daar tegenover dat Barry Rog en David Kappel na een lastig seizoen weer op de terugweg zijn.”

Topselectie

Scheveningen kan dus gelijk ‘aan de bak’ met Spakenburg thuis. Hoe schat Blok de tegenstander in in vergelijking met vorig seizoen? Blok: ,,Spakenburg heeft natuurlijk een absolute topselectie met aanwinsten als Van Huffel, Van Essen, Suleiman en el Azzoutti. Het is dus gelijk een pittige, maar ook mooie uitdaging.”

Blok over de verwachting van het soort wedstrijd: ,,Zeker aan het begin van het seizoen is dat lastig inschatten. Hopelijk kunnen we de supporters gelijk een leuke en aantrekkelijke wedstrijd voorschotelen.” Niet alleen Spakenburg in de eerste wedstrijd, maar het begin van het seizoen is al zwaar genoeg, al is elke wedstrijd een finale in die Tweede Divisie. Blok: ,,Eens, maar dat is ook het mooie van de Tweede Divisie. Er zitten geen makkelijke wedstrijden tussen.”

Afwezigen

Helaas kan Blok nog niet over alle spelers beschikken. ,,Kalpoe, Van Kleef, Ricardo de Vlugt en Koesveld zijn er zeker niet bij”, aldus de Scheveningen-trainer, die dus gelijk aan het puzzelen moet de eerste wedstrijd.

Lees verder