Oefenvoetbal: SVC’08 maakt verschil in tweede helft

SVC’08 oefende tegen competitiegenoot Foreholte. Je mag je afvragen wat voor waarde je mag toekennen aan de uitslag van zo’n wedstrijd omdat beide teams zich toch niet helemaal bloot willen geven. Zo ontbraken bij Foreholte vijf spelers die met het tweede meespeelden tegen SVC’08 2.  SVC’08 begon met een basisopstelling die waarborgde dat de tweede helft met de nodige wissels er een elftal van gelijke sterkte op het veld zou blijven staan.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Foreholte nam in het begin van de wedstrijd het initiatief en hield dit vast tot aan de eerste drinkpauze. Het kreeg ook de eerste kans in de wedstrijd op de openingstreffer. Maar SVC’08 kwam met Jordi de Bruin op het middenveld geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Na achttien minuten spelen werd Thomas Hughes met een schitterende dieptebal bereikt. Hij nam de bal uit de lucht direct mee, kruiste voorlangs bij zijn tegenstander en bij de achterlijn trok hij de bal hard voorlangs. Een Foreholte-verdediger was zo ongelukkig dat hij de bal in eigen doel werkte: 1-0.

Tussen de dertigste en veertigste minuut kende de eerste helft haar hoogtepunt. Eerst was het Greg Salevski van Foreholte die in de tweeëndertigste minuut vanaf rechts naar binnen draaide en de bal met links buiten bereik van keeper Joshua Roos op de binnenkant van de paal schoot en vervolgens voorlangs verdween. Nog geen minuut later schoot aan de andere kant Youssef Massaoudi een bal – die uit het strafschopgebied werd weggekopt – op de lat. En twee minuten later schoot spits Yannick Willems de bal op de vuisten van de keeper van Foreholte, die ook nog een keer kundig redde op een schot van Thomas Hughes. Gezien de kans verhouding had SVC’08 bij rust al meer afstand moeten nemen.

Na rust verschenen er bij SVC’08 zes andere spelers in het veld. Ook bij Foreholte werd gewisseld. Dit had gevolgen voor de krachtverhouding in het veld. Waar Foreholte het niveau van de eerste helft niet kon vasthouden, was dat bij SVC’08 geen probleem. In de zestigste minuut vergrootte Thomas Hughes op fraaie wijze de voorsprong: 2-0. Vijf minuten later mocht dezelfde speler een vrije trap nemen, die hij op het hoofd van Jeremy Keus legde, die vervolgens fraai de 3-0 inkopte. Hiermee was Foreholte wel verslagen.

In de laatste tien minuten onderscheidde de Foreholte-keeper zich nog bij een schot Norvin Mercera en was Youssef Massaoudi dicht bij de 4-0, maar zijn afstandsschot ging net over. Zo won SVC’08 ruim van een competitie tegenstander maar geeft dit resultaat zeker geen garantie voor het komende onderlinge competitietreffen.

Lees verder