Die Haghe-toernooi: BVCB wint het IM Kees de Groot toernooi ondanks verlies

Het IM Kees de Groot-toernooi voor eerste en tweede elftallen werd een prooi voor de club uit Bergschenhoek, ondanks de winst van het eerste elftal van gastheer Die Haghe met 3-1 op het team van trainer Dick Boereboom.

Tekst: Wim van de Graaf     |     Foto’s: HMA-Fotografie

Die Haghe begon met de van vakantie teruggekeerde Roy van der Ven weer in de ploeg en dat scheelde aanvallend direct een slok op een borrel. Die Haghe startte voortvarend en kreeg met een vrije trap al in de vijfde minuut een goede kans, maar de bal ging via een verdedigend been nipt over het doel. Toch was het BVCB, dat na een kwartier de score wist te openen. Een strakke voorzet werd binnen de Haagse zestienmeter knap doorgekopt, waarna Rob Vrijenhoek de bal met het hoofd hard tegen de touwen kopte: 0-1.

Na een half uur spelen kreeg Roy van der Ven een schietkans en hij zag dat de bal binnenviel al moet worden gezegd dat de Hoekse doelman er niet goed uitzag: 1-1. Vijf minuten voor de rust zette Roy van der Ven zelf een goede aanval op, waarna hij de bal op maat op zijn hoofd terugkreeg en deze knap in de kruising kopte: 2-1.  Een minuut later kreeg Die Haghe wegens hands een terechte strafschop toegewezen door arbiter Antonio Gomes, maar Roy van der Ven wist zijn hattrick niet te voltooien omdat de BVCB-goalie knap redde.

Na rust weer veel wijzigingen aan beide kanten en vaak komt dat de kwaliteit van het spel niet ten goede. Zo ook in deze tweede helft, want de wedstrijd speelde zich nu voornamelijk op het middenveld af en de aanvallen en kansen waren nog sporadisch van aard. Tien minuten voor tijd moest Die Haghe-doelman Justin van Look plotsklaps al zijn kwaliteiten aanspreken om de voorsprong te behouden. BVCB probeerde hierna nog de gelijkmaker te forceren, maar het kreeg het deksel op de neus toen in de slotseconden Desley Koegler alleen op de Hoekse doelman kon afstevenen, hem omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde: 3-1.

Al met al was het voor het publiek een leuke wedstrijd geweest en BVCB had als club voldoende punten behaald om als toernooiwinnaar uit de bus te komen en de dinercheck van restaurant Di Sopera en de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen. Die Haghe vervolgt volgende week zaterdag de voorbereiding met een oefenwedstrijd in- en tegen Berkel.

Lees verder