Oefenvoetbal: RKDEO eenvoudig langs DoCoS, sv Nootdorp hard onderuit

RKDEO besliste het duel met DoCoS al voor de rust en stelde in de tweede helft de zege definitief veilig. Plaatsgenoot sv Nootdorp kwam er niet aan te pas tegen Poortugaal.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Sander de Hollander

RKDEO – DoCoS

Een voorzet van Achraf el Jaouhari werd in de tweede minuut tussen een verdediger en de keeper van DoCoS gelegd. Reddouan Akachar kon vervolgens de bal het doel in werken: 1-0. In de 39e minuut kon verdediger Thomas Aangenendt van achteren doorlopen en vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 2-0 zorgen. Op slag van rust ging ook RKDEO-verdediger Jack Doorschodt mee naar voren. Hij kreeg de bal in de as, draaide en schoot binnen: 3-0.

In de tweede helft was opnieuw Doorschodt trefzeker na een steekbal van Tomas Prieto in de 56e minuut. Meteen daarna viel de 4-1. Uit een Leidse aanval legde Martin Guijt de bal af en kon Roy Verplancken de eer van DoCoS redden. Een minuut later was het weer raak. RKDEO-speler Tommy Simonis schoot met een hard schot de 5-1 eindstand op het bord.

sv Poortugaal – sv Nootdorp

Voor de Nootdorpers was er weinig eer te behalen in het duel met de Rotterdammers. Poortugaal schoot maar liefst een half dozijn treffers achter keeper Yannic Augustinus van sv Nootdorp. De bezoekers konden daar niets tegenoverstellen: 6-0.

 

 

Lees verder