Oefenvoetbal: HVV houdt HBS op 2-2, maar trainer Kahya vindt uitslag niet zo belangrijk

Het was voor de hoofdmacht van HBS niet alleen een oefenduel tegen HVV, maar voor de Kraaien was het op sportpark Craeyenhout tevens een fan- en sponsordag. Het resultaat van de oefenpartij viel voor HBS duidelijk wat tegen, want de formatie van trainer Ekrem Kahya kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Maar relativeerde HBS-trainer Ekrem Kahya: ,, Het resultaat vandaag vind ik niet zo belangrijk, iedereen heeft voor het thuispubliek weer minuten kunnen maken en vanaf maandag gaan we ons voorbereiden op Feyenoord.”

Tekst: Ton Beije

HBS had pech, dat Matthieu van der Assem al binnen twee minuten het veld moest verlaten met een blessure. Kahya: ,,Over de ernst van de blessure moeten we even afwachten tot maandag, dus daar kan ik nu niks over zeggen.” Maar blessures kan de HBS-trainer er vlak voor het begin van het seizoen duidelijk niet bij hebben. De eerste kans in de wedstrijd was overigens voor HVV, een pass door het midden bereikte echter niet de bestemming. Verder was HBS de bovenliggende partij en was veelvuldig te vinden op de helft van HVV, de ploeg van trainer André Wetzel, die ook een lang en succesvol verleden heeft bij de Kraaien.

Strafschop

Luca van Leeuwen verscheen alleen voor de HVV-doelman, die een prima redding in huis had. Bijna halverwege het eerste bedrijf had hij ook een goede parade in huis op een hard schot van Sem Reuser. Verrassend genoeg kwam HVV vlak voor rust aan de leiding met een knap doelpunt in de kruising van Kees Brouwer: 0-1. Toch kwam HBS nog voor de pauze langszij. Jedsel Markes (foto) benutte een strafschop die was toegekend wegens hands.

Eerste balcontact

In de tweede helft zag Fabian Hilpert kans om bij zijn eerste balcontact succesvol te zijn. Met nog ruim twintig minuten te gaan bracht hij HBS op een 2-1 voorsprong. De gastheren kregen daarna genoeg kansen om de score op te laten lopen. Maar in plaats daarvan kwam HVV op gelijke hoogte door een treffer van Joppe Dekker: 2-2. Voor HBS zit de oefenperiode er nu op en begint volgend weekend (op zaterdag) het serieuze werk (strijd om de punten) in Rotterdam.

 

Lees verder