Oefenvoetbal: VELO niet opgewassen tegen Jodan Boys

Ook in deze tweede oefenwedstrijd heeft trainer Kevin van der Geest van VELO weer veel spelers de kans gegeven om zich te laten zien. Na een 1-0 ruststand kwam VELO na zestig minuten voetbal op gelijke hoogte, maar in de slotfase wist Jodan Boys, ook eersteklasser, met nog twee doelpunten de 3-1 zege veilig te stellen.

Tekst: Louis de Letter

Lars de Jong (foto) mocht na enkele maanden blessureleed weer zijn eerste minuten maken en werd na een half uur vervangen door Sean Kaier Hartman. Bas van Dommelen en Abel Dries begonnen ook in de basis. Jodan Boys startte veelbelovend met in de derde minuut al een doelpunt. Een diepe bal zeilde over Bas van Dommelen, waarna Zakaria Kanfaoui met een lob over de uitgelopen doelman Deniz Pamuk eenvoudig de 1-0 voorsprong kon noteren. VELO kreeg wel een kans, maar Aimen Said zag zijn kopbal uit een vrije trap van Dominique Ariës gestopt worden door de Goudse doelman.

Onzuiver

Jodan Boys liet de bal beter rondgaan, VELO speelde te vaak onzuiver en bij balbezit werden verkeerde keuzes gemaakt met als gevolg snel balverlies en een tegenaanval van de Gouwenaren. VELO kreeg nog wel een paar kansen, maar een inzet van Ryan Korsuize ging naast het doel en Aimen Said zag zijn doelpoging stranden in de handen van de Goudse doelman.

Gelijkmaker

In de tweede helft, met Rens van Paasen voor Rick Das en Jason Vis in het doel voor Deniz Pamuk, namens VELO doelpogingen van Rens de Vries en Dominique Ariës en VELO-doelman Jason Vis redde bekwaam bij inzetten van Jodan Boys. Rond de zestigste minuut toch de gelijkmaker. Bij een voorzet van Emiel Rours, vervanger van Sietse Fidom, ontstond er een rommelige situatie voor het Goudse doel, waarna Aimen Said de vrijkomende bal in het doel kon werken: 1-1. VELO kreeg zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Rens de Vries, uit een corner van Emiel Rours, werd nog net voor de doellijn weggewerkt. Tim Baggerman, Joran ter Schiphorst en Lars van Winden mochten ook nog minuten maken voor Aimen Said, Abel Dries en Rens de Vries. In de laatste tien minuten pakte Jodan Boys weer het initiatief en wist zelfs nog tweemaal te scoren via Mike Verhagen en Bram van der Wolf.

Komend weekend heeft VELO van vrijdag tot en met zondag een trainingsweekend in Valkenswaard met op zaterdag, om 18.00 uur, een wedstrijd bij en tegen tweedeklasser vv Brabantia in Eindhoven.

 

Lees verder