Nieuwenhoorn-toernooi: FC ‘s-Gravenzande wint Zilveren Hoorn Toernooi  

Na de spectaculaire overwinning (via strafschoppen, met een hoofdrol voor doelman Edgar Leerdam) op Brielle afgelopen dinsdag, mocht FC ’s-Gravenzande zaterdag aantreden tegen organisator vv Nieuwenhoorn voor de toernooiwinst in het Zilveren Hoorn toernooi. De ’s-Gravenzanders wisten uiteindelijk met een 2-3 overwinning aan het langste eind te trekken, door doelpunten van Roy van Beek en Sil van Ooijen (2x).

Tekst: Theo Doelman         |      Foto’s Pieter Vermeer

Belangrijker dan de toernooiwinst was het feit dat dit de laatste oefenwedstrijd was voordat de FC op zaterdag 26 augustus van start gaat in de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen ASWH in Hendrik-Ido Ambacht. Grote vraag daarbij was natuurlijk: Is FC ’s-Gravenzande klaar voor de nieuwe competitie?

Die vraag kon niet ondubbelzinnig beantwoord worden. Beide ploegen waren over de hele wedstrijd gezien wel aan elkaar gewaagd, dus wat dat betreft lijkt het wel goed te zitten. Maar de kersverse nieuwe hoofdtrainer Mike Jonk heeft nog wel een aantal knopen door te hakken, waar het de basisopstelling in die eerste wedstrijd betreft. Zal het bijvoorbeeld Edgar Leerdam zijn die het doel verdedigt of Jurrian Jouvenaar? En wordt het good-old Yuri Westhoff, die in de spits gaat aantreden of toch Sil van Ooijen, tegen Nieuwenhoorn goed voor twee doelpunten, waaronder de beslissende. Krijgt Stefan Bruijn de voorkeur op de rechterflank (waar hij in de eerste helft een aantal prachtige acties liet zien, die steevast tot kansrijke situaties leidden), of wordt het toch Angelo Zwirs, die voor de voorzetten van rechts mag zorgen (zoals hij nu bij de winnende treffer deed)?

Het is sowieso een interessant thema om te bespreken: De nieuwe hoofdtrainer. Mike Jonk, kind van de club, die voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de groep staat. Als assistent-trainer al ruime ervaring opgedaan en afgelopen seizoen het UEFA-A diploma behaald. Maar ook: een hoofdtrainer die jonger is dan meerdere van de spelers in zijn team. Dat is een situatie die op z’n minst uitdagend genoemd mag worden.

In de finale van het Zilveren Hoorn toernooi opende Roy van Beek in de achttiende minuut de score. Hij werd goed aangespeeld op de rand van de zestien, kapte zich nog wat beter vrij en liet vervolgens de Nieuwenhoorn-keeper kansloos: 0-1. Slechts enkele minuten later was het alweer gelijk. Joey Klein prikte met een uitgekiende kopbal de bal over de bij de eerste paal opgestelde Edgar Leerdam, en met een mooie boog belandde die bij de tweede paal tegen het net: 1-1.

De thuisploeg kwam daarna op voorsprong. De vanuit een corner afvallende bal kwam op de rand van de zestien voor de voeten van één van de zwartwitten en die had geen moeite om het net te vinden: 2-1.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen het alweer gelijk was. Vanaf de aftrap kwam de bal bij de Nieuwenhoorn-keeper, die deze met een verre trap weer naar voren wilde brengen. Maar daarbij had hij buiten de zojuist ingevallen Sil van Ooijen gerekend, die zijn voet ervoor stak en de bal zomaar in het Nieuwenhoorn-doel zag kaatsen: 2-2.

Over de tweede helft valt verder weinig te melden, niet in het minst door het feit dat er vooral aan ’s-Gravenzandse kant weer volop gewisseld werd. Alleen Pascal Broch en Roy Vermolen speelden de volle negentig minuten. In de blessuretijd kwam er alsnog een hoogtepunt. Een goede actie van Angelo Zwirs beëindigde hij met een teruggetrokken bal op de mee opgekomen Sil van Ooijen, die vanaf zo’n twaalf meter ongenadig hard uithaalde en daarmee de toernooiwinst voor FC ’s-Gravenzande veiligstelde: 2-3.

Aanstaande zaterdag, 26 augustus, dus de competitie-opening tegen Altijd Sterker Wordend Hendrik-Ido-Ambacht (ASWH dus). De wedstrijd begint, let op, om 18.00 uur.

De spelersgroep van FC ’s-Gravenzande bestond zaterdag uit: Leerdam, Ploemen, Sommeling, Broch, Boers, van Meerten, van Beek, Vermolen, Broos, Westhoff, Bruijn, Jouvenaar, Zwirs, Mulder, van Ooijen, Berkhout, Fonseca, Ruijgrok en Klepke.

 

Lees verder