Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen onderuit bij KAA Gent

ADO Den Haag Vrouwen reisde zaterdag af naar België om in Gent tegen KAA Gent de vijfde oefenwedstrijd van het seizoen af te werken. Een succes werd het niet, want de Belgische vrouwen hielden met 2-1 de winst in eigen huis.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

In de beginfase kregen de groen-gelen veel kansen, maar een doelpunt leverden al die mogelijkheden niet op. Na zo’n twintig minuten spelen kwam KAA Gent op een 1-0 voorsprong. Fleur van Dalen verraste keepster Barbara Lorsheijd en de bal verdween hoog in de touwen. Kort voor de rust werd Lorsheyd opnieuw verrast nu door Amber Maximus die in een één-op-één situatie met de Haagse keepster kwam. Maximus schoot de bal beheerst langs Lorsheyd.

In de tweede helft opnieuw veel druk van ADO Den Haag, maar de Belgische defensie hield goed stand, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Manon van Raay zes minuten voor tijd de 2-1 scoorde. De tijd was daarna te kort voor ADO Den Haag Vrouwen om nog langszij te kunnen komen.

Dinsdag vindt het volgende oefenduel plaats. ADO Den Haag is dan te gast bij Feyenoord op Varkenoord. Aanvang 19.30 uur.

Lees verder