sv Houtwijk-toernooi: GDA gaat met wisselbokaal naar huis

Op het toernooi van sv Houtwijk boekte GDA haar tweede grote overwinning. Na de 17-2 op Haagse Hout werd nu Semper Altius met 7-0 aan de zegekar gevonden. GDA greep door de tweede zege ook de eerste prijs.

Tekst: Roland van der Linden           |     Foto’s: Wil aan de Wiel

GDA – Semper Altius

Al in de achtste minuut nam GDA de leiding in het duel. Uit een voorzet van Dennis Heemskerk kopte Jeroen Mantel de 1-0 binnen. Eén minuut later lag nummer twee achter de doelman van Semper Altius. Nu kopte Dennis Heemskerk een voorzet van Michael van Zwam keurig binnen. De Rijswijkers kwamen beter in de wedstrijd en het niveau GDA zakte weg.

In de tweede helft was GDA meer gedreven en dit leidde in de 65e minuut tot de 3-0. Na de rust een meer gedreven GDA, dat de tegenstander meer en meer opjoeg. Gökmen Coban en Jayden van Zoelen zorgden voor een 4-0 voorsprong, waarna Jordy Taal Jayden van Zoelen alleen voor de keeper zette. Van Zoelen omspeelde de doelman en schoof de 5-0 binnen. De mooiste treffer kwam op naam van Nick Selier, die de bal van buiten het zestienmetergebied strak onder de lat schoot. Diego Gregorio bepaalde de eindstand op 7-0.

Te Werve – Haagse Hout

Haagse Hout behaalde een knap gelijkspel tegen Te Werve. Na negentig minuten voetballen stond een 3-3 eindstand op het scorebord. Burak Sarican en Volkan Tekten (2x) schoten met scherp namens Haagse Hout.

sv Houtwijk – Vredenburch

De gastheer ging met 3-0 onderuit tegen de Rijswijkers. Vredenburch, de formatie van trainer Remco Torken, speelde een prima partij tegen de Haagse formatie.

ODB – Duindorp sv

Duindorp sv boekte een goede overwinning op ODB, dat in de competitie een niveau lager speelt. Na iets meer dan een kwartier spelen bracht Benito Bodmann de ploeg van trainer Martin Abbenhuis aan de leiding: 0-1. Bij rust was de stand 0-2 en weer was Bodmann de maker van het doelpunt. In de tweede helft kon Duindorp sv de score verdubbelen. In de zestigste minuut nam Jordi Pronk de 3-0 voor zijn rekening en door een eigen doelpunt liep de score op naar 4-0. ODB redde nog wel de spreekwoordelijk eer, maar kwam niet verder dan de 4-1.

Lees verder