Oefenvoetbal: Jeugdig FC Skillz wint COAL-toernooi na solide winst op VFC Zondag

Dat oefenmeester Oussama Bekkaoui er niet voor schuwt om jeugd in te passen werd zondag tijden het toernooi van COAL in Rotterdam weer eens onderstreept. De jeugd heeft immers de toekomst. Zo bood hij ruimte voor zowel Abdesammie el Bouzrouti als Dylano van den Barselaar in de basis. Beide talenten komen normaliter uit voor FC Skillz O23.

Tekst: Terry Konings

De zondagtak van VFC – onder leiding van het trainersduo Joren Tromp en Kevin van Zon – kon terugkijken op een goed seizoen. Zo pakten de Kwekkers een periodetitel in de zondag tweede klasse, wat maakte dat ze in de nacompetitie uit mochten komen tegen het Amsterdamse ZSGO/WMS. De Amsterdammers bleken echter in de eerste ronde net aan te sterk te zijn. Reden genoeg voor VFC om het dit seizoen dunnetjes opnieuw te doen en wederom voor promotie te gaan.

Slordig

Voor wat betreft het spelbeeld van de eerste helft ving de slag veelal aan op het middenveld. Beide teams waren in balbezit te slordig om in de zogeheten laatste fase van betekenis te zijn, wat maakt dat echte grote kansen voor beide teams uitbleven. In de 38e minuut brak Abdesammie el Bouzrouti echter de ban. De flegmatieke aanvaller soleerde het strafschopgebied in en haalde uit, waarna de bal onberispelijk in de kruising verdween: 1-0.

Baltempo

Na de doelwisseling voerde FC Skillz het baltempo wat op om de Vlaardingse muur te slechten. De inmiddels ingevallen Kerim Kocak breidde de score uit door met een droge knal eveneens de kruising te bereiken en VFC-doelman Jari Kuup kansloot te laten: 2-0. De Vlaardingers lieten het hier niet bij zitten en probeerden toch nog om de aansluiting te zoeken. Deze kwam er ook in de 62e minuut, daar er een Haagse fout in de verdediging werd afgestraft: 2-1.

Collegiaal

De maker van de 1-0, Abdesammie el Bouzrouti werd in de 67e minuut van achteruit bediend. Met de eerste aanname vooruit bracht hij zichzelf in stelling, hield het hoofd koel en schoof de bal rustig door de benen van de VFC-doelman: 3-1. Hiermee kreeg FC Skillz wat meer ‘lucht’. Zo kwam het kort hierna ook nog op 4-1. Het was wederom el Bouzrouti die in de gelegenheid kwam om te scoren. Echter legde hij de bal collegiaal af op Dylano van den Barselaar – die overigens een goede partij kende – die vrij mocht intikken. Het slotakkoord was voor de ingevallen Yusuf Yildiz, ook afkomstig van FC Skillz O23, die de eindstand van 5-1 mocht noteren.

Met de solide winst van een jeugdig FC Skillz, mag zij zich met haar eerste deelname aan het toernooi ook meteen winnaar noemen van het Leen Houkamp-toernooi bij het Rotterdamse COAL.

Lees verder