Gustavo Hamer geeft visitekaartje af bij debuut Premier League

Het kwam in de tweede competitieronde van de Premier League afgelopen weekend nog bijna tot een droomdebuut voor het ADO-jeugdproduct Gustavo Hamer (foto). Met nog nauwelijks trainingsuren met zijn nieuwe teamgenoten bij het gepromoveerde Sheffield United in zijn bagage, stond de middenvelder al gelijk in de basis tegen Nottingham Forest. 

Tekst: Peter Petit

Zijn doelpunt in de tweede helft vanaf de rand van de zestien meter met een heerlijke krul in de rechterbovenhoek achter de verslagen Forest-doelman Matt Turner voor the Blades, bracht de stand op 1-1. Taiwo Awoniyi (ex-NEC Nijmegen) had de ploeg uit Nottingham al vroeg in de eerste helft aan een 1-0 voorsprong geholpen. Tot een positief resultaat voor de nieuwe club van Hamer, oud-speler van ook Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle, kwam het echter niet.

Miljoenen aankoop Chris Wood hielp Nottingham Forest aan de 2-1 zege. Na twee wedstrijden staat Sheffield United nog met lege handen, zondag wacht het lastige duel tegen treble winnaar Manchester City.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder