Club van Honsel-toernooi: Fris spelend HVC’10 verliest toch van sv Honselersdijk

In een vermakelijk potje zomeravondvoetbal trok HVC’10 in de wedstrijd tegen sv Honselersdijk uiteindelijk toch aan het kortste eind. De Hoekse derdeklasser hield zich prima staande tegen de gastheren (eersteklasser) en had gezien het aantal kansen zeker een overwinning verdiend. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van het Club van Honsel-toernooi.HVC’10 won vorig seizoen het toernooi. Verburch klopte op dit toernooi Naaldwijk met 5-2.

Tekst: Cees van der Pol

sv Honselersdijk – HVC’10

In de eerste helft was de Hoekse voorhoede met Dave Kram, Rico Sterrenberg de wat traag ogende defensie van de thuisclub steeds te snel af. Vanuit het middenveld met Michael van den Bos en Wessel Vijverberg werd de bal fraai in de vrije ruimte gespeeld en de jonkies dartelden naar hartenlust richting doel. In de eerste helft kwam HVC’10 tot zeven doelrijpe kansen (trainer John de Ronde had er zelfs negen geteld), maar er werd er niet één benut. Vooral Thomas van der Bogt (fanatiek spelend) kreeg er minstens vijf. Bij twee pogingen trof hij de voortreffelijke doelman Quint van der Helm op zijn pad. Toen hij in de 23e minuut wel scoorde, werd het doelpunt wegens buitenspel (terecht) afgekeurd en de andere twee mogelijkheden eindigden naast. Ook Rico Sterrenberg en Dave Kram kregen fraaie kansen.

Thuisclub scoort laat

Daar stond nauwelijks iets tegen over van de thuisclub. Alleen de buitenspelers Stijn de Bruine en Sean van der Stap roerden zich aan het front. Topscorer Tom van Veen was vrijwel de gehele eerste helft onzichtbaar. sv Honselersdijk scoorde ook wel, maar ook nu gaf scheidsrechter Stanley van Lith (uit Honselersdijk) er geen fiat aan. Het doelpunt kwam er uiteindelijk toch voor de thuisclub. En wel ‘in the dying seconds’ van de eerste helft. Balverlies op het Hoekse middenveld veroorzaakte ineens een situatie waarin Kevin Bogaards vrij op Kelly Lipman kon doorlopen en een fraaie boogbal betekende de 1-0. Er werd alleen nog afgetrapt.

Goedkope strafschop

Na rust kwam er een volledig nieuw Hoeks team op de grasmat. Alleen verdediger Jorn Groothuizen bleef staan. Opnieuw kwam sv Honselersdijk goedkoop aan een doelpunt, toen Dylan Bogaards Stijn de Bruine aantikte op de achterlijn en Van Lith wel heel gemakkelijk een strafschop toekende. Invaller-keeper Danny Storm had geen kans tegen Tom van Veen. Maar die 2-0 bleef maar twee minuten op het scorebord staan, toen een snelle combinatie tussen targetman Beau van der Toorn en Jorno Reurink voor de voeten kwam van Mitchell Bouwhuis, die nu wel Van der Helm van dichtbij passeerde: 2-1.

Weer een paar minuten later was een snelle uitval via Bouwhuis en Reurink opnieuw succesvol. De debuterende buitenspeler Deniz Gökcen (ex-Victoria ’04) mocht het karwei afmaken, maar nu werd het doelpunt (mogelijk onterecht) afgekeurd. Ook sv Honselersdijk wisselde in die tweede helft volop wat het niveau van de thuisclub bepaald niet verbeterde. De beste kansen waren in de tweede helft weer voor HVC’10. Reurink (3x) en Bouwhuis (2x) kregen de bal niet meer langs Van der Helm. sv Honselersdijk kon er nog één doelkans (een vrije trap van De Bruine valk voor tijd ) tegenover zetten, maar doelman Storm stompte de bal keurig uit zijn doel.

‘Fijner spelen tegen eersteklasser’

Trainer John de Ronde (foto) van de gasten had een fris spelend HVC’10 gezien. ,,Het was een nuttige oefenwedstrijd. Zeker in de tweede helft waren we de betere ploeg. Tegen een eersteklasser konden we gemakkelijker voetballen dan afgelopen zaterdag tegen KMD. We kregen meer ruimte en hadden diepte in ons spel. We creëerden veel kansen, maar in de afwerking waren we te slordig. Jammer dat we ons spel niet beloond zagen met een overwinning. Maar het proces is ook belangrijk.”

Naaldwijk – Verburch

In het andere duel won Verburch met 5-2 van Naaldwijk. Voor rust nam Verburch al een 3-1 voorsprong door treffersd van Ril;ey Hees, Tim Uitvlugt en Revy Verbeek. In de tweede helft wist de ploeg uit Poeldijk nog tweemaal het vijandelijke net te vinden. Ook Naaldwijk scoorde nog eenmaal. De Naaldwijk-doelpunten kwamen van Danny Niël en Stefan de Bok.

Lees verder