Oefenvoetbal O23: Winst VELO op DHC, Oliveo pakt uitoverwinning

VELO O23 bleef nipt aan de goede kant van de score tegen DHC. Ook Graaf Willem II VAC boekte in een doelpuntrijk duel een kleine overwinning op sv Nootdorp. Scheveningen was te sterk voor BMT. 

Tekst: Roland van der Linden

VELO O23 – DHC O23

De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. Op slag van rust kwam DHC O23 met tien man te staan na een ongelukkige actie van de Delftse rechtsback. Ook in de tweede helft was het éénrichtingsverkeer, maar pas diep in de blessuretijd viel de 1-0 door Dave van Voorthuizen. DHC O23-trainer Menderes Imeci (foto, met rechts voorzitter John van Zweden) was niet te spreken over het optreden van de arbiter die in een vriendschappelijk duel drie gele en een rode kaart uitdeelde.

Graaf Willem II VAC O23 – sv Nootdorp O23

In een gelijkopgaand duel kwam de thuisploeg van trainer Abdibasid Jama al snel op een 2-0 voorsprong door treffers van Ashyandro Holder en Jelle van Staveren. sv Nootdorp kwam weer op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Bram Mulder en een treffer van Kay Stulemeijer die de bal over de keeper heen lobde. Vlak voor rust kwam Graaf Willem II VAC toch weer op 3-2 na een doelpunt van Ashyandro Holder. In de tweede helft leverde een foute inspeelbal van de Nootdorpse keeper een tegentreffer op. Hugo Smeets nam de 4-2 voor zijn rekening. Nick van Embden had het laatste woord. Hij rondde een mooie pass van Kay Stulemeijer fraai af: 4-3.

DUNO O23 – Oliveo O23

De club uit Pijnacker was op de Haagse Dynamiek de sterkste ploeg. Koen van Laarhoven scoorde zowel in de eerste helft als na de thee. Oliveo won daardoor het duel met 0-2.

BMT O23 – Scheveningen O23

De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong na een half uur spelen door een treffer van Alex Waller. Even voor de rust zorgde de van TAC’90 overgekomen Moatamid Tahiri uit een mooie steekpass van Kadir voor de 1-1.  Het duel leek in evenwicht te blijven, maar in de slotfase scoorde het team van Mario Taal toch nog de 1-2. Valentino Zara schoot Scheveningen naar de winst.

 

Lees verder