Oefenvoetbal: DHC nipt voorbij Wilhelmus

Op een warme dinsdagavond oefenden DHC en Wilhelmus aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Het werd – onder leiding van de 22-jarige scheidsrechter Rogelio van Driel uit Monster – een aardige en vooral nuttige oefenwedstrijd met wisselende spelbeelden.

Tekst: Wicher Schreuders          |      Foto’s: Aad van der Knaap

DHC, met een aantal spelers die net terug van vakantie pas hun eerste speelminuten maakte, begon vrij sterk aan de wedstrijd, hetgeen al na tien minuten tot de openingstreffer leidde. Een voorzet vanaf links van de opgekomen linkervleugelverdediger Anass Attahiri werd bij de eerste paal keurig ingeschoten door Marcus Slagveer: 1-0. Na negentien minuten een mooie aanval, waarbij Jurgylio Limon een fraaie dieptepass oppikte voor de uitkomende Wilhelmus-doelman. Limon omspeelde de sluitpost, maar vervolgens vanuit een moeilijke hoek wist hij de bal net niet in het lege doel te schuiven, maar voorlangs de verste paal.

Daarmee bleef de op dat moment verdiende 2-0 uit. Hierna werd het spel van DHC steeds slordiger, waardoor het initiatief meer en meer aan Wilhelmus werd gelaten. Hoewel de gasten in de resterende tijd tot aan de rust veel meer aan de bal waren, wisten zij ondanks die veldmeerderheid niet te scoren.

Na de doelwisseling kwam DHC heel wat scherper uit de kleedkamers, waardoor in de tweede helft DHC het meeste in balbezit was. Na een uur leidde dit alsnog tot een volgende treffer. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgegeven door Ouanis El Kadaoui, waarna Sergio Calor de bal fraai inkopte: 2-0. Een kleine tien minuten later maakte Wilhelmus de aansluitende treffer via een zich in het strafschopgebied keurig vrijspelende Noah Saridjojo: 2-1. Hoewel vooral de thuisclub nog een aantal kansen kreeg, werd er in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord. Aan beide kanten zijn de trainers zonder twijfel weer wat wijzer geworden.

 

 

Lees verder