GDA-toernooi:  GDA moet buigen voor BSC’68, DUNO naar finale na winst op Quintus

Met het GDA-toernooi is dinsdag ook een aanvang gemaakt. GDA trad op het hoofdveld aan tegen BSC’68 uit Benthuizen. DUNO speelde op sportpark Madestein tegen Quintus.

Foto’s: Wil aan de Wiel

GDA – BSC’68

De bezoekers bleken over een prima team te beschikken en namen via Lody Dijkhuizen een 0-1 voorsprong. Een kwartier later was er geen communicatie tussen GDA-doelman Rafe Rimmelzwaan en captain Dennis Lubout, waardoor laatstgenoemde de bal terug kopte richting eigen doel, terwijl Rimmelzwaan onderweg was om de bal op te gaan pakken. De bal rolde vervolgens tergend langzaam het doel in: 0-2. GDA was nog dicht bij een tegentreffer in de eerste helft. Bradley Schoemaker schoot een vrije trap naast de Benthuizen-doelman op de paal.

Na de rust drong GDA wel aan en kwam daarbij nog een aantal keren heel dicht bij een treffer, maar het zat de Loosduinse ploeg van trainer Robin den Dulk niet echt mee en in de score kwam dan ook geen verandering meer, zodat de gasten uit Benthuizen van ex-GDA-trainer Abdullah Sari zaterdag in de finale staan.

DUNO – Quintus

Op veld 2 nam DUNO het op tegen het Westlandse Quintus. Voor rust nam het door Kenneth Lamens getrainde DUNO een 2-0 voorsprong door doelpunten van Joran van Voskuilen en Calvin Bakker. Na rust liep de Haagse ploeg door een treffer van Sven Brugman uit naar 3-0. Timo van Houten redde namens Quintus de eer door de enige Westlandse treffer voor zijn rekening te nemen.

Donderdagavond is het de beurt aan de tweede elftallen, hun wedstrijden op het GDA-toernooi beginnen om 20.00 uur. Op zaterdag 11.30 uur starten die elftallen met hun finalewedstrijden. En op zaterdag gaat dus bij de eerste teams de finale tussen DUNO en BSC’68, terwijl de gastheren om de derde en vierde plaats spelen tegen Quintus.

Lees verder