Warming-up Vierde Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Ik verwacht pittige wedstrijd tegen ASWH”

Ook voor FC ’s-Gravenzande gaat zaterdag de strijd om de punten weer beginnen. Richard Middelkoop heeft als hoofdtrainer plaatsgemaakt voor Mike Jonk (foto), die vorig seizoen al volledig betrokken was bij het eerste elftal. De Westlanders beginnen met een uitbeurt en gaan in Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek bij ASWH.

Tekst: Ton Beije

De oefenperiode zit er nu op, hoe kijkt Mike Jonk daarop terug? ,,Terugkijkend op de oefenperiode, ben ik over het algemeen tevreden. We hebben hard gewerkt aan onze speelwijze en veel arbeid geleverd op de training om de intensiteit tijdens de wedstrijden hoog te kunnen houden. Iedereen heeft genoeg minuten kunnen maken en we hebben de selectie volledig fit kunnen houden!”

Klaar

FC ’s-Gravenzande is dus klaar voor de strijd om de punten. Jonk: ,,We hebben keihard getraind om zowel fysiek als tactisch goed voorbereid te zijn. Als trainer denk je altijd dat er meer gedaan kan worden, maar ik geloof dat we een goede balans hebben gevonden tussen trainingen en wedstrijden. We kijken er naar uit om zaterdag weer voor de punten te spelen.”

De eerste tegenstander is – in een uitwedstrijd – ASWH. ,,We hebben er alles aan gedaan om zo veel mogelijk informatie over ASWH te vergaren. Ondanks dat we nog niet eerder tegen hen hebben gespeeld, hebben we ons huiswerk gedaan. Ik verwacht een pittige wedstrijd tegen ASWH. Ze zijn vroeg begonnen met hun voorbereiding, hebben veel kwaliteit in de ploeg en goede resultaten gehaald in de voorbereiding. Het zal ongetwijfeld zorgen voor een pittige ontmoeting, waarin beide teams tot het uiterste zullen gaan.”

Blessure

FC ’s-Gravenzande heeft slechts één speler in de ‘lappenmand’. Jonk: ,,Helaas kan Joseph Concalves nog niet meetrainen dit seizoen vanwege een blessure, die hij tijdens de zomerstop heeft opgelopen. Gelukkig zijn verder geen andere spelers geblesseerd en is iedereen fit om zaterdag te spelen.”

Nieuw voor FC ’s-Gravenzande is, dat de club dit seizoen meerdere regioteams ontmoet, na de samenvoeging van zaterdag- en zondagteams. ,,Het toenemende aantal regioteams in de Vierde Divisie maakt de competitie nog aantrekkelijker en ik ben ervan overtuigd dat dit de competitie nog boeiender zal maken”, kijkt Mike Jonk vooruit, die er met zijn ploeg een mooi seizoen van hoopt te maken.

Lees verder