KNVB stelt Hanneke Mensink aan als perschef OranjeLeeuwinnen

Hanneke Mensink (45) is per 1 september de nieuwe perschef van het Nederlands elftal vrouwen. Zij volgt Martine Braam op, die de positie tijdelijk invulde tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Voor Mensink is het een terugkeer in Zeist: ze speelde zelf voor de OranjeLeeuwinnen en heeft 43 interlands achter haar naam. In de periode na haar actieve voetbalcarrière vervulde ze diverse communicatiefuncties en was ze onder meer werkzaam bij Heracles Almelo en Veiligheidsregio Groningen.

Kans

Hanneke Mensink: ,,Het voelt voor mij als een geweldige kans perschef van de OranjeLeeuwinnen te zijn en ik verheug me erop samen te werken met de speelsters en de staf. Met mijn ervaring in de communicatie en als ex-international hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het toekomstige succes van Oranje.”

Nations League

Het Nederlands elftal vrouwen speelt in september twee duels in de UEFA Nations League. Op vrijdag 22 september speelt Nederland de uitwedstrijd tegen België. Vier dagen later, dinsdag 26 september, is Engeland de tegenstander. Die wedstrijd wordt gespeeld in stadion De Galgenwaard in Utrecht.

Lees verder