Warming-up Vierde Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Selectie popelt voor het eggie te kunnen starten”

Westlandia heeft dit seizoen in de Vierde Divisie in ieder geval twee keer een heuse Westlandse derby, als de Naaldwijkers het thuis en uit moeten opnemen tegen FC ’s-Gravenzande. Onder leiding van de nieuwe trainer Maurizio Ceccucci (foto), de opvolger van Cesco Agterberg, begint Westlandia de competitie buitenshuis. Het is geen verre uitwedstrijd, want de ontmoeting tegen Poortugaal staat op het programma.

Tekst: Ton Beije

Het serieuze werk gaat nu ook voor de Naaldwijkers beginnen. Trainer Ceccucci kijkt met wat gemengde gevoelens terug op de oefencampagne. Hij: ,,Er is keihard gewerkt op trainingen en voor de beker tegen Quick hebben wij een goede wedstrijd gespeeld, waarin wij een aantal spelprincipes uit de trainingen hebben teruggezien. Aan de andere kant hebben wij ook een aantal zeer teleurstellende oefenwedstrijden gespeeld, waarin totaal niets van de getrainde speelwijze terug was te zien.”

Waarde

Toch hoeft de oefenperiode van de coach niet langer te duren. Ceccucci: ,,Ik ben ervan overtuigd, dat de selectie klaar is met de voorbereiding en staat te popelen om te starten voor het eggie.” Van de eerste tegenstander, Poortugaal, heeft de trainer wel wat informatie. ,,We weten uiteraard wel iets van ze, maar hoeveel waarde je daaraan kan hechten is lastig te voorspellen. Helemaal als er nog geen competitiewedstrijd is gespeeld. Ik verwacht in ieder geval twee ploegen die goed willen beginnen en willen winnen.”

Ceccucci kan helaas nog niet over zijn voltallige selectie beschikken. ,,We moeten nog een viertal spelers missen, die kampen met een lichte blessure.”

Lees verder