Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Tevreden over inzet van veel spelers”

Komend seizoen speelt RKAVV haar thuiswedstrijden op zaterdagen om 15.30 uur. Zaterdag komt vv Smitshoek uit Barendrecht naar Leidschendam. Een ambitieuze club – met enkele oud-profspelers – die het vorig seizoen de derde periode won en eindigde op de derde plaats in de Vierde Divisie.

Tekst: Pieter Donath

Twee zeer ervaren ex-profs Luigi Bruins en Ryan Koolwijk maken deel uit van de selectie. Bruins (36) speelde onder meer bij Feyenoord en Excelsior Rotterdam en stopte in mei 2021 met betaald voetbal. Zijn voetbalvriend Koolwijk (38) speelde 461 wedstrijden in het betaalde voetbal onder meer bij Excelsior Rotterdam, NEC, Almere City FC en AS Trecin in Slowakije. Zijn laatste BVO was PEC Zwolle. Voorzitter van vv Smitshoek is Simon Kelder die de oranje-zwarte club leidt vanaf 2018. Hij was directeur van BVO Excelsior Rotterdam en is erevoorzitter van BVV Barendrecht.

Inzet

Trainer van RKAVV is dit seizoen Peter Klomp (foto) die ook in de periode 2006-2009 de club trainde. Hij neemt veel ervaring mee en kent veel tegenstanders uit de Rotterdamse regio. Bij zijn laatste club SV Poortugaal was hij vier jaar actief. Ook was hij trainer van Jodan Boys (Gouda), DSVP (Pijnacker) en Vitesse Delft. In de voorbereiding werd zeven keer gespeeld tegen aansprekende tegenstanders. Na vier trainingen werd geoefend tegen Ter Leede. De wedstrijden tegen vv Katwijk, TOGB, ADO O21, VELO, Forum Sport en afgelopen dinsdag TAC’90 (1-3 winst) waren nuttig. Trainer Klomp: ,,Ik ben redelijk tevreden over de prestaties van het team, daarmee bedoel ik winst of verlies. We hebben hard gewerkt aan de fysieke en conditionele weerbaarheid, ik ben wat dat betreft zeker tevreden over de inzet van veel spelers. Qua uitvoering moeten wij aanvallend verdedigd nog wel stappen maken, maar dat is niet meer dan logisch.”

Voetbalinzicht

Komende zaterdag spelen mogelijk enkele nieuwe spelers mee waaronder Wesley Goeman (32). Hij komt van Ter Leede en zal samen met de ervaren RKAVV-ers Robin Steffens, Remco Overdevest en Mike ten Kroode het team op sleeptouw moeten nemen. De ‘kater’ van vorig seizoen, waarin de nacompetitie net werd gemist, verdwijnt bij winst tegen vv Smitshoek sneller. Zeker nu op een tijdstip wordt gespeeld waarna direct kan worden begonnen aan de ‘derde helft’.

Vertrouwen

Klomp: ,,Ik start elke wedstrijd met het in de ogen van de technische staf sterkste elftal. Je mist altijd spelers, maar die zijn niet beschikbaar dus behoren ze op dat moment niet tot het sterkste elftal. Smitshoek heeft een ervaren ploeg met veel technische bagage en enorm veel voetbalinzicht en slimheid. Ze scoren makkelijk en hebben een georganiseerde verdediging. Wij moeten deze ploeg uit de comfortzone spelen en dan profiteren. Ik heb gezien dat wij dat als team kunnen, maar de uitvoering in het veld is morgen allesbepalend. Bruins en Koolwijk zijn twee zeer ervaren en gelouterde spelers, maar wij hebben morgen te maken met elf tegenspelers en vijf wissels. Daar hebben we naartoe gewerkt en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Lees verder