Warming-up Derde Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Rekening houden met pieken en dalen”

De start van de competitie kon niet slechter. HSV Hoek won in Den Haag met 1-6. Een grote teleurstelling voor het onervaren jonge Quick. Komende zaterdag wordt in Hoornaar tegen SteDoCo gestreden om een beter resultaat. Compact spelen is het doel.

Tekst: Pieter Donath

SteDoCo (Sterk Door Combinatie) speelt aan de Groeneweg in Hoornaar. Het dorp heeft 3500 inwoners en een fraai sportcomplex. De spelers komen uit het gehele land. Keeper Maarten de Fokkert is de meest bekende, want hij speelde bij sc Heerenveen, Excelsior en Go Ahead Eagles. Vorig seizoen speelde SteDoCo in de zaterdag Derde Divisie en eindigde op derde plaats en won de tweede periode. Trainer is Rick Adjei met als assistent André Hoekstra, die als voetballer speelde bij onder meer Feyenoord en Excelsior Rotterdam. De eerste competitiewedstrijd werd 2-2 gespeeld bij Sportlust’46. Op 12 augustus jl. verloor SteDoCo voor de beker in Hoek met 3-2.

Ervaring

Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt terug op de grote nederlaag tegen HSV Hoek, geeft zijn verwachting over de wedstrijd tegen SteDoCo en de ontwikkeling van zijn jonge selectie. ,,Hoek is een ervaren ploeg met meer power dan Quick. De eerst twintig minuten speelden wij erg goed en kwamen met 1-0 voor. Uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag en niet het uitvallen in de rust van de goed spelende Sango. Tegen SteDoCo moeten wij weer stappen maken in het fysiek spelen en in de wedstrijdmentaliteit. Het wordt een heel lastige wedstrijd omdat wij redelijk veel blessures hebben. Onder meer Sango en Erwin Lemmens ontbreken, dus wordt de basis nog jonger en nog meer onervaren. Wij zullen compact moeten spelen en niet ‘uit elkaar vallen’, zoals dat gebeurde tegen Hoek. De komende tijd zullen wij rekening moeten houden met ‘pieken en dalen’. Stabiliteit bereiken is het doel, maar wij maken stappen.”

Lees verder