Oefenvoetbal: Quick O23 en HBS O23 sluiten duel af als winnaar

In Leidschendam was de O23 van Quick een maatje te groot voor RKAVV. Ook HBS O23 stapte met een overwinning van het veld. De tweede garnituur van Scheveningen werd op een nederlaag getrakteerd.

Tekst: Roland van der Linden

RKAVV O23 – Quick O23

Op de Kastelenring gingen De Haantjes de rust in met een 0-4 voorsprong. Na de openingstreffer van Nathan Solagnier vonden ook Younes Chourak, Alejandro Dhoen en Leandro Tantaro hun weg naar het doel. In de tweede helft bracht Oussama Achabar de 1-4 op het scorebord. Nadat Younes Chourak de formatie van trainer Bas Toet (foto) op 1-5 had gebracht, bepaalde Bink Schrier de eindstand op 2-5.

Scheveningen 2 – HBS O23

HBS had in de eerste helft meer balbezit, maar de verdediging van Scheveningen stond goed. De bezoekers kwamen in de 38e minuut op voorsprong nadat Staf Spijkerman een bal van Manuel Francisco in het Scheveningse doel werkte: 0-1. Twee minuten later was de stand alweer in evenwicht dankzij een doelpunt van Riley Metsers: 1-1. In de tweede helft kreeg HBS kans na kans, maar wist maar twee keer te scoren. In de 55e minuut was opnieuw Spijkerman trefzeker nu op aangeven van Bas Oostlander: 1-2. Het duel eindige in 1-3, Jelle van Rijn bereikte met het hoofd Mica Knoester, die goed afrondde.

Lees verder