Beker O23: Westlandia O23 en DSO O23 door een bekerstrijd

In de bekercompetitie voor O23-teams was SVC’08 de meerdere van Graaf Willem II VAC. Westlandia maakte korte metten met streekgenoot FC ’s-Gravenzande. DSO won de stadsderby van FC Zoetermeer en sv Den Hoorn was veel te sterk voor Oliveo.

Tekst: Roland van der Linden

FC Zoetermeer O23 – DSO O23

Het Zoetermeerse onderonsje werd een prooi voor het bezoekende DSO. De formatie van trainer Mark Privé stond voor rust al met 0-1 voor door een treffer van Walid Kadri. In de tweede helft verdubbelde Mick van Leeuwen de score: 0-2. De mannen van coach Ferdy Macnack (foto) kwamen niet aan doelpunten toe.

Westlandia O23 – FC ’s-Gravenzande O23

Het in de eerste divisie uitkomende Westlandia was een maatje te groot voor FC ’s-Gravenzande. Lion Kalentjev tekende voor de 1-0, waarna Lennart Paauwe voor de 2-0 zorgde. Op aangeven van Koen Groenewegen kon Nick Ruigrok FC ’s-Gravenzande weer terug in het duel brengen. Given Baven en Kaan Uguz stelden de zege van Westlandia definitief veilig: 4-1.

Graaf Willem II VAC O23 – SVC’08 O23

De thuisploeg kwam al heel vroeg in het duel op voorsprong dankzij een doelpunt van Mohammed Daoudi: 1-0. In de slotfase van de eerste helft herpakte SVC’08 zich en nam een 1-2 voorsprong. Na een eigen doelpunt van Graaf Willem II VAC scoorde Luc Bontekoe uit een strafschop. In de zestigste minuut bezorgde Sjuul van de Swan SVC’08 een 1-3 overwinning.

sv Den Hoorn O23 – Oliveo O23 6-2

Efe Turkoglu nam al vroeg in het duel de 1-0 voor zijn rekening en was even later ook verantwoordelijk voor de 2-2. Tussendoor had Neil Ammerlaan met twee treffers de bezoekende formatie van trainer Raymond Witte aan de leiding gebracht. Na rust was het veel hoger spelende sv Den Hoorn oppermachtig. Guy van Wely (2x), Joesri Zoulali en Richeldo Sno schoten de thuisploeg naar een ruime 6-2 overwinning.

 

Lees verder