Oefenvoetbal: DHL schiet tien treffers binnen, HVV langs Olympia

Het Haagse HVV was op Papendal Olympia de baas. Voor DHL was het prijsschieten tegen DHC O23. De thuisclub was maar liefst tien keer succesvol in de afwerking. SEP bond DVC aan de zegekar. HDV moest de winst laten aan VVJ. De vrouwen van DSVP waren aan de winnende hand tegen Graaf Willem II VAC.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Sander de Hollander

DHL – DHC O23

In de ongelijke Delftse stadsderby was het eerste team van DHL veel te sterk voor de O23 van DHC. Voor de rust had de formatie van trainer Tayyab Chaudhry al een 4-0 voorsprong te pakken. Cas Harte nam daarna de 1-0 voor zijn rekening. Daarna volgden treffers van Koen Vermeulen, Milan Warmenhoven en opnieuw Harte. In de tweede helft schoot DHL nog een half dozijn treffers achter de keeper van DHC O23. Samy Rehman (2x), Jaeyno van der Does, Sem Brinkers (2x) en Jesse Keizer en schoten met scherp namens DHL.

HVV – Olympia

Op het complex van Papendal boekte HVV een 3-1 overwinning op de Goudse tegenstander. Olympia nam na twintig minuten spelen nog wel een voorsprong maar zag tien minuten later de Haagse ploeg op 1-1 komen door een treffer van Alex Burghouwt. Vlak voor de rust kwam HVV op op 1-2. Connor Coward stelde Lodewijk Dekker in staat om te scoren. In de tweede helft was Coward op aangeven van Burghouwt zelf trefzeker en eindige het duel in 1-3.

DVC – SEP

In het eerste half uur ging het gelijk op tussen DVC en SEP en kreeg de thuisploeg diverse kansen om op voorsprong te komen. Daarna had SEP de overhand en liep nog voor de rust weg naar een 0-3 voorsprong door twee doelpunten van Jeffrey Heijmenberg en een treffer van Mike van der Wilk. In de tweede helft speelde DVC steviger en kwam terug tot 2-3. Melvin Legierse (afstandsschot) en Mike van Es waren doeltreffend. DVC kreeg nog wel kansen, maar het betere SEP trok het duel naar zich toe. De debuterende Finn van der Helm schoot de 2-4 binnen en in de slotfase werd Sjoerd Hoornweg goed weggestoken door Michael Stalman en zette de eindstand van 2-5 neer.

VVJ – HDV

Tegen het in de vierde klasse uitkomende VVJ, hield HDV de schade nog enigszins beperkt. De club uit Utrecht was met 3-0 de betere ploeg.

DSVP  – Graaf Willem II VAC (vrouwen)

De vouwen van DSVP uit Pijnacker waren met 2-0 de bovenliggende partij. Beide treffers werden door Laura Aalmans in de eerste helft gescoord.

Lees verder