Oefenvoetbal: Knappe zege voor Sportclub Monster op zaterdagteam Westlandia

In Naaldwijk boekte het naar de tweede klasse gepromoveerde Sportclub Monster een kleine overwinning op de zaterdagtak van streekgenoot Westlandia. Schipluiden verloor van Soccer Boys en Maasdijk was MVV’27 de baas. Lyra klopte Wilhelmus en de vrouwen van Forum Sport boekten een verdiende overwinning op FC Oudewater.

Tekst: Roland van der Linden

Westlandia (za) – Sportclub Monster

Het Westlandse onderonsje op Sportpark De Hoge Bomen eindigde in een kleine overwinning voor de bezoekers uit Monster. Jordi van Maanen nam de enige treffer in het duel voor zijn rekening. Westlandia kreeg voldoende kansen om te scoren, maar de formatie van trainer Theo Verbeek (foto) bleef zonder treffers.

Schipluiden – Soccer Boys

Op eigen veld was Schipluiden niet opgewassen tegen Soccer Boys, dat ook in de derde klasse uitkomt. De ploeg uit Bleiswijk stapte met een 2-3 overwinning van het veld. Marijn Langeslag en Joost Frerichs scoorden voor Schipluiden.

Lyra – Wilhelmus

Op eigen veld hield Lyra Wilhelmus onder de duim. Binnen twintig minuten spelen stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Een treffer van Dyon Lemckert werd al snel gevolgd door een doelpunt van Robin Spreen. In de tweede helft kwam Wilhelmus nog wel terug tot 2-1, maar daar bleef het bij voor het team van trainer Jan Linkerhof.

MVV’27 – Maasdijk

Maasdijk pakte vlak voor tijd de winst in het duel bij MVV’27. Voor rust bracht Jarno Pronk op aangeven van Roy Bruinen de 0-1 op het scorebord. De Maaslandse thuisploeg bracht voor het rustsignaal de stand op 1-1 via Huib van Barneveld. In de slotfase van de tweede helft produceerde Dylan Dekker de winnende voor de mannen van trainer Dennis van den Steen.

Forum Sport VR – Oudewater VR

In haar eerste oefenduel boekte het vrouwenteam van Forum Sport van trainer Marco Sloos een terechte zege. Forum Sport speelde in een hoog tempo en kreeg diverse kansen. In de twintigste minuut speelde Sabine Kuilenburg van achteren de goed en snel weglopende Tarianne Doorkemp aan en kwam de 1-0 op het bord. Na meerdere gemiste kansen leverde een steekbal van Hannah Holleman op Dafhna Geels de tweede treffer op: 2-0. Met een afstandsschot van zo’n dertig meter kwam Oudewater nog voor de rust op 2-1. In de tweede helft werd er alleen op de helft van Oudewater gevoetbald, maar was de scherpte er niet bij Forum Sport.

 

Lees verder